Industry

VIDEO / Airbus a livrat primul A321neo Wizz Air (HA-LVA)

By 08-03-2019 March 26th, 2019 No Comments

Livrarea a avut loc ieri, 7 martie, la uzina Airbus din Hamburg Finkenwerder (XFW), iar Aeronews.ro a fost prezent la eveniment. Dupa livrare, HA-LVA a zburat la Budapesta, iar astazi, 8 martie, a intrat in serviciul comercial (spre Roma) cu o saptamana mai devreme decat se anuntase initial.

Inchiriat de la FPG Amentum, primul dintre cele 184 de A321neo comandate de Wizz Air si avionul cu nr. 109 din flota este propulsat de motoare Pratt & Whitney GTF si ofera 239 de locuri intr-o singura clasa. Anul acesta, Wizz va primi inca 6 Airbus-uri A321neo, urmand ca primele baze care le primesc sa fie Budapesta, Londra Luton si Varsovia. La baza Wizz din Bucuresti, primul A321neo ar putea ajunge in 2020, pe masura ce noi unitati intra in flota operatorului low-cost (planurile inca nu sunt definitive). Wizz Air trebuie sa mai primeasca inca 261 de avioane din gama A320: 5x A321ceo (Current Engine Option) si 256 A320neo + A321neo.

BRAND NEW / wizzair.com’s first Airbus A321neo (HA-LVA) will be delivered today here, in Hamburg (XFW). The aircraft,…

Publicată de Aeronews pe Joi, 7 martie 2019

La ceremonia din Hamburg, József Váradi, CEO Wizz Air, a declarat: „Astăzi deschidem o nouă eră în istoria Wizz Air. Suntem mândri să preluăm prima aeronavă A321neo cu motoare GTF în cadrul flotei noastre aflată în continuă creștere, de altfel prima comandă de acest tip din lume. Suntem convinși că modelul A321neo va fi o aeronavă care va schimba regulile jocului pentru WIZZ, deoarece vom continua să creștem până vom deveni lideri în industrie și ne vom extinde de-a lungul Europei și dincolo de ea.”

ON-BOARD wizzair.com’s first Airbus #A321neo (HA-LVA), the airline’s 109th aircraft. Capacity: 239 seats. 6 more A321neos to be delivered to Wizz Air this year. ???? Aeronews.ro

Publicată de Aeronews pe Joi, 7 martie 2019

Varadi a continuat: “Această aeronavă cu tehnologie de ultimă oră ne va permite să devenim una dintre cele mai ecologice companii aeriene, reducând în același timp costurile de operare în actualul mediu macroeconomic, în timp ce păstrăm cel mai mic tarif și cost per unitate din Europa. Wizz Air va continua să faciliteze călătoriile aeriene în Europa Centrală și de Est și mai departe, oferindu-le pasagerilor noștri cele mai mici tarife și, în același timp, o experiență superioară la bordul uneia dintre cele mai tinere flote.”

WINDY DAY in Hamburg (XFW), but wizzair.com hopes its #A321neo operations will run smoothly. Airbus

Publicată de Aeronews pe Joi, 7 martie 2019

„Salutăm Wizz Air, cel mai mare client A321neo, pentru recepționarea primului său exemplar de acest gen”, a declarat Christian Scherer, Airbus Chief Commercial Officer. „Suntem mândri să vedem că A321neo, aeronava eficientă din punctul de vedere al costurilor și al consumului de combustibil, este parte fundamentală în realizarea strategiei de creștere a companiei Wizz Air.”

„Apreciem încrederea pe care Wizz Air o are în motoarele și serviciile noastre, precum și relația puternică pe care am construit-o împreună încă de la înființarea companiei aeriene”, afirmă Rick Deurloo, senior vice president of Sales, Marketing and Customer Support la Pratt & Whitney. „Suntem onorați să sărbătorim acest moment de referință și suntem convinși că tehnologia de vârf GTF îi va oferi companiei Wizz Air economii de combustibil și beneficii de mediu pentru mulți ani de acum încolo.” Eamonn Forbes, Chief Commercial Officer FPG Amentum: „Noi, cei de la FPG Amentum, suntem încântați să colaborăm cu Wizz Air la livrarea primei sale aeronave A321neo. Această ocazie marchează și pentru FPG Amentum o premieră, iar colaborarea dintre FPG Amentum și Wizz Air va ajunge la 7 aeronave în total.” Mai multe detalii despre primele rute A321neo Wizz Air.

MORE PHOTOS from yesterday’s delivery of wizzair.com’s first Airbus #A321neo (HA-LVA). The first revenue flight was…

Publicată de Aeronews pe Vineri, 8 martie 2019

Megérkezett a Wizz Air flottájába a vadonatúj A321neo. Nézzétek meg a vizes köszöntésről készült videónkat. The brand new A321neo arrived to Wizz Air fleet. Watch the video of the water canon salute!

Publicată de Budapest Airport pe Joi, 7 martie 2019

Leave a Reply