Industry

VIDEO / Aeroportul International Henri Coanda, “survolat” de un meteor

In noaptea de 6 spre 7 ianuarie, anumite parti din Romania au fost luminate de un meteor. Gratie Bucharest Airports, va prezentam doua filmulete surprinse de camerele de luate vederi de pe aeroportul Henri Coanda.

Asa cum se vede si din imagini, explozia corpului ceresc a avut loc la ora 3:05. Din cauza luminii puternice, unele camere de luat vederi au trecut din modul “noapte” in cel de zi. Referindu-se la lumina puternica aparuta pe cer in noaptea de 6 spre 7 ianuarie, Valentin Grigore, presedinte Societatea Astronomica Romana de Meteori, a declarat: “E un fenomen cunoscut. A fost aparitia unui meteor care a luminat cerul părţii de Est, Sud-Est a României. Martorii si imaginile arata ca lumina a fost extrem de puternica, extrem de stralucitoare, determinata de aparitia pe cer a unui corp de cativa metri. Lumina a fost atat de puternica încât s-a putut vedea din casă de cei care locuiesc in Bucuresti. Este posibil să mai fi rămas vreo bucată, care sa fi cazut sub forma de meteorit, si orice parte din el prezinta interes.”

Care sunt diferentele dintre un meteor si un meteorit? Potrivit dexonline.ro, un meteor este “fenomen care constă în apariția, pe bolta cerească, a unui punct luminos (reprezentând corpuscule cosmice pătrunse în atmosfera terestră) care se mișcă cu mare viteză, lăsând uneori o dâră care se stinge după scurt timp; stea căzătoare. Prin meteorit intelegem “fragment desprins dintr-un corp cosmic care străbate atmosfera și cade pe suprafața Pământului.” VIDEO 1 si VIDEO 2 pe aeroportul Henri Coanda.

Screen Shot 2015-01-07 at 1.27.44 PM

Leave a Reply