Industry

VIDEO / Accidente aviatice recente surprinse din masina cu dashcam-uri

Prabusirea ATR-ului TransAsia de astazi, 4 februarie, ne-a amintit ca au mai fost cateva accidente aviatice surprinse recent de camere video amplasate pe bord.

Dashcam-urile sunt extrem de populare in Rusia, fiind “martori” importanti in cazul unui accident atat la Politie, cat mai ales la firmele de asigurare. Uneori insa, camerele de luat vederi amplasate pe bord in autovehicule surprind accidente mult mai grave: prabusirea unor avioane (de pasageri sau cargo).

29 aprilie 2013 / Boeing 747-400F National Air Cargo

Avionul (inmatriculat N949CA) decolase de la baza aeriana US Air Force din Bagram, Afghanistan si urma sa efectueze zborul N8-102 spre Dubai Al Maktoum International. La bord se aflau 7 membri ai echipajului si 5 vehicule militare. In urma impactului, avionul a explodat, toate persoanele aflate la bord pierzandu-si viata. Se pare ca jumbo jet-ul a pierdut portanta din cauza faptului ca incarcatura nu era bine ancorata si s-a miscat in timpul decolarii, afectand centrul de greutate al avionului.

http://youtu.be/imvbv5KdD44

20 decembrie 2012 / Tupolev Tu-204 RedWings

Inmatriculata RA-64047, aeronava efectuase zborul WZ-9268 de la Paradubice (Cehia) si a aterizat pe pista 19 a aeroportului Vnukovo din Moscova. La bord nu se aflau pasageri, doar 8 membri ai echipajului. Desi a pus rotile pe sol in zona de touchdown, avionul nu a putut fi oprit si a iesit in afara pistei, oprindu-se intr-un mal de pamant de la marginei autostrazii din apropiere, la 400 de metri dincolo de capatul pistei. 5 membri ai echipajului au murit si 3 au fost spitalizati cu rani severe. Cauza: reversoarele de jet nu s-au deschis, desi pilotii au actionat comenzile conform procedurilor.

http://youtu.be/s_bujsm9bVU

4 februarie 2015 / ATR 72-600 TransAsia Airways

Mai multe informatii despre accident, inclusiv dialogul dintre piloti si turnul de control.

http://youtu.be/hDshs7trY-I

Leave a Reply