Industry

Vesti bune pentru fanii YR-BRA, primul ROMBAC 1-11 fabricat in Romania

Ne-am intalnit ieri, 21 aprilie, cu oficiali ai Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, proprietarul aeronavei, si TAROM. Pe scurt: suntem pe drumul cel bun!

Pe 2 februarie, Aeronews.ro demara – alaturi de Arthur Merlin, un bun prieten, si alti pasionati de aviatie – campania YR-BRA prin care vrem sa-i gasim un “camin” mai bun primului ROMBAC 1-11 produs in Romania. Am initiat si o petitie online, semnata pana astazi de 1316 persoane. Pe 19 februarie va prezentam – cu sprijinul Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB) – imagini de la bordul avionului aflat pe OTP, langa hangarul TAROM. Tot atunci, Raluca Rasca (Stirile TVR) a realizat un material interesant despre YR-BRA, material pe care il puteti viziona aici. Campania s-a bucurat de un raspuns entuziast din partea pasionatilor de aviatie, dar mai ales din partea celor care au contribuit la productia aeronavei in Romania.

In articolul precedent spuneam ca YR-BRA ar putea fi mutat in rondul din fata Aeroportului International Henri Coanda, unde se afla tricolorul. Anvergura aripilor este de 28,5 metri, deci avionul incape in rondul respectiv. Cu niste spot-uri care sa-l lumineze pe timpul noptii si revopsit in livery-ul TAROM din 1982, ROMBAC-ul s-ar integra perfect in peisaj. Astfel, OTP s-ar alatura aeroporturilor de prestigiu care au in perimetrul lor avioane emblematice retrase din serviciul comercial sau machete uriase ale unor aeronave actuale: Air France Concorde la Paris CDG, trei machete 787 Etihad Airways la Londra Heathrow, Fokker 100 KLM Cityhopper la Amsterdam Schiphol sau o macheta A380 Emirates, tot la Heathrow.

Screen-Shot-2015-02-18-at-11.20.58-PMIata ce ne-a declarat ieri Valentin Iordache, Directorul de Comunicare al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti: “Am constatat interesul urias pe care campania YR-BRA l-a suscitat in randul pasionatilor romani de aviatie si am raspuns pozitiv solicitarilor venite pe aceasta tema. Ideaa mutarii avionului in rond ni se pare cea mai potrivita si vom face tot ce ne sta in putinta pentru a-l transfera in locul respectiv. Nu stiu daca YR-BRA va fi mutat in acest an, dar am convingerea ca in 2016 il vom vedea in fata Aeroportului International Henri Coanda. Sunt cateva formalitati obligatorii pe care trebuie sa le bifam, dar nu vad de ce ar fi probleme.” O declaratie care ne bucura avand in vedere ca Valentin – un profesionist in aviatie pe care il stim de multi ani, numit recent si in Consiliul de Administratie TAROM – se tine de cuvant cand spune ceva.

Tot ieri ne-am intalnit si cu CEO-ul TAROM. Am vorbit cu Christian Heinzmann atat in calitatea sa oficiala, cat si ca pasionat de aviatie: “Urmaresc constant Aeronews.ro, sunt la curent cu campania YR-BRA si pot sa va spun ca TAROM este alaturi de initiatorii ei si de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti in acest demers. Ne vom implica pentru a vopsi aeronava in livery-ul original si a-i reda stralucirea de odinioara. De asemenea, suntem gata sa asiguram asistenta tehnica necesara acolo unde este cazul. Cum si alte aeroporturi se mandresc cu exponate similare, de ce nu am face si noi asta?”

Le multumim partenerilor nostri si va invitam sa dati LIKE paginii YR-BRA, primul ROMBAC 1-11 fabricat in Romania. Ca si pana acum, urmariti Aeronews.ro si pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi stiri din aviatie! Foto: eggc.

Leave a Reply