Features

Unde poți vedea cele mai multe A380 și B747

alt

Boeing 747, jumbo jet-ul care a revoluționat aviația de linie, nu are complexe în fața noului Airbus A380 când vine vorba despre prezența pe aeroporturi. Iată unde le poți fotografia.

Potrivit analizei Innovata, aeroportul Heathrow Londra (LHR) este, în continuare, locul în care poți vedea cele mai multe Boeing-uri 747. Heathrow propune nu mai puțin de 300 decolări săptămânale de jumbo jet-uri, cu mult în fața ocupantului locului secund – Taipei Taoyuan, Taiwan. Pe locul trei se situează Frankfurt, urmat de Hong Kong și Bangkok Suvarnabhumi. Primul aeroport american care apare în Top 10 este San Francisco, pe locul 8. În ceea ce privește Airbus A380, cele mai multe superjumbo-uri pot fi întâlnite pe Dubai International (DXB), hub-ul Emirates, cel mai mare operator de A380 din lume. Pe locul secund se situează Singapore Changi, urmat de Londra Heathrow.

Care este situația pentru celelalte avioane widebody? Primele cinci aeroporturi din lume pentru Airbus A330 se află în Asia. Dacă sunteți fan Boeing 757, aflați că primele 17 aeroporturi din lume pentru acest tip de avion se află în Statele Unite ale Americii. Primul aeroport din afara SUA pentru 757 este Reykjavik/Keflavik (Islanda), poziția a 18-a. Cele mai multe Airbus-uri A340 pot fi întâlnite la Frankfurt, în timp ce aeroportul “preferat” de Boeing-urile 767 este Tokyo Haneda. Pentru Boeing 777 mergeți pe Dubai International și sigur nu veți regreta, Emirates fiind și cel mai mare operator de “triple seven” din lume. 

alt

alt

Leave a Reply