Features

Un 767 DHL si o calatorie Pandastică

alt

Pe 23 februarie, DHL a adus doi urși panda uriași din Chengdu (China) la Bruxelles. Cei doi, o femelă și un mascul, își vor petrece următorii 15 ani la sanctuarul Pairi Daiza din Brugelette, Belgia.

Oaspeții VIP (Very Important Panda) au ajuns astăzi, 23 februarie, la Pairi Daiza, o grădină botanică și zoologică cu peste 5000 de animale ce se întinde pe 22 de hectare. Urșii panda, fiecare în vârstă de 4 ani, au fost aduși în condiții speciale la bordul unui Boeing 767F (Cargo). Sosirea femelei Hao Hao și a masculului Xing Hui la Bruxelles marchează începutul unui parteneriat între China și Belgia ce are ca scop studierea împerecherii urșilor panda uriași și găsirea de soluții pentru a preveni dispariția speciei.

Călătoria pandastică de 8000 km a început pe 22 februarie la ora locală 11:45 în Chengdu, în timpul zborului urșii având lângă ei doi însoțitori, un veterinar și 100 kg de bambus. Pentru a le oferi condiții confortabile, DHL și Centrul Conservation & Research din China au creat niște cuști spațioase al căror acoperiș amintește chiar de arhitectura chineză din antichitate. În ultimii ani, DHL a sprijinit și alte proiecte de acest gen, printre care transportarea a nouă gorile cu spate argintiu din Marea Britanie în Gabon, unde au fost eliberate în sălbăticie, și livrarea a doi tigri de Sumatra din Australia și SUA către grădina zoologică din Londra.

alt

alt

alt

alt

Leave a Reply