Industry

Turkish Airlines si Lufthansa, alianta low-cost

Companiile Turkish Airlines si Lufthansa poarta negocieri avansate pentru infiintarea unei divizii low-cost lung-curier. Oficialii Lufthansa au confirmat acest lucru.

Cel mai probabil, operatiunile noului joint-venture vor incepe in noiembrie 2015. Carsten Spohr, CEO Lufthansa din mai 2014, este forta din spatele acestei aliante. Intr-un interviu acordat Bloomberg News, Spohr a fost ca era nevoie de viitoarea alianta low-cost lung-curier pentru a concura mai eficient impotriva companiilor aeriene din Orientul Mijlociu si Asia. Divizia low-cost lung-curier a celor doua companii va include si particula Wings in denumire, asemeni Germanwigs si Eurowings. Numele oficial nu a fost inca ales.

Spohr a adaugat: “Initial, noua alianta intercontinentala va opera cu o flota compusa din 7 Boeing-uri 767 sau Airbus A330, zborurile urmand sa inceapa in iarna lui 2015.” Foarte probabil, avioanele vor oferi si clasa Premium Economy, clasa ce va debuta pe Boeing-urile 747-8I LH in decembrie 2014 si pe A380-urile companiei, in martie 2015. De asemenea, Lufthansa analizeaza optiunile prin care ar putea opera pana la 9 Airbus-uri A340 din flota sa cu costuri mai mici, fie pe rute noi, fie pe rute amenintate cu inchiderea.

Leave a Reply