Industry

Turkish Airlines, evolutie în România

By 16-07-2013 September 8th, 2014 No Comments
alt

În primele 6 luni ale acestui an Turkish Airlines a transportat, pe plan global, cu 26% mai mulți pasageri decât în perioada similară din 2012. Cifrele arată o îmbunătățire și în România.

În perioada ianuarie-iunie 2013 Turkish Airlines a înregistrat o creștere de 11% a numărului de pasageri transportați către / dinspre București, gradul de încărcare a aeronavelor înregistrând o evoluție de 4 puncte. Informațiile ne-au fost furnizate de reprezentanții Turkish Airlines România, în exclusivitate pentru Aeronews. În ceea ce privește Constanța, destinație lansată pe 7 iunie – Aeronews a fost singurul site de aviație prezent la aterizarea zborului inaugural – gradul de ocupare de 50% din momentul lansării crește constant. În prezent Turkish Airlines zboară de 3 ori / zi între București – Istanbul Ataturk, respectiv de 3 ori săptămânal între Constanța, aeroportul Mihail Kogălniceanu, și Istanbul Ataturk. Oficialii Turkish Airlines România ne-au spus că vor să introducă și al patrulea zbor zilnic IST-OTP dar așteaptă aprobarea Autorității Aeronautice Civile.  
    
La nivel global, 22,4 milioane de pasageri au călătorit cu Turkish Airlines din ianuarie și până la sfârșitul lui iunie, o creștere de 26% față de primele 6 luni ale anului trecut. Pe rutele interne numărul pasagerilor a crescut de la 17,8 milioane la 22,4 milioane, o evoluție de 23%, în timp ce pe rutele externe s-a înregistrat o creștere de 28% față de perioada ianuarie-iunie 2012. Gradul de ocupare a urcat la 78,9%, cu 3,4% mai mult decât în primele 6 luni ale anului trecut. În ceea ce privește numărul de destinații deservite de Turkish Airlines, acesta a crescut de la 191 la 234 în prima jumătate a lui 2013. Tot în această perioadă Turkish Airlines a transportat 263,2 tone de marfă, o evoluție de 15% față de perioada similară din 2012.

Pana pe 31 iulie 2013 promotia Happy Fly aduce tarife speciale pentru zboruri cu plecare din Bucuresti si Constanta. O galerie foto de la aterizarea Turkish Airlines la Constanta este disponibila pe pagina Aeronews de Facebook. Clipurile de la evenimentul din 7 iunie pot fi vizionate pe canalul Aeronews de YouTube.

alt

Leave a Reply