Industry

TAROM a semnat astazi contractul pentru cele doua 737-800 noi

Ministerul Transporturilor anunță că TAROM a semnat astăzi, 5 mai, contractul pentru achiziția a doua Boeing-uri 737-800 noi, având o configurație de 189 de locuri.

Avioanele sunt achiziționate în leasing operațional pe o perioadă de 10 ani. Livrarea aeronavelor către TAROM va fi făcută în cursul acestei luni (mai 2017), asa cum prietenii nostri de la Aviation News Agency au anuntat, in premiera, pe 8 aprilie. In ianuarie 2016, intr-un interviu exclusiv acordat Aeronews, CEO-ul de atunci Christian Heinzmann ne spunea ca cele doua A310 vor fi inlocuite cu 737-800 sau A320, pentru ca in mai anul trecut CEO-ul Gabriel Stoe sa ne confirme ca vor veni doua 737-800.

“Precizăm faptul că procedura de achiziție s-a desfășurat într-un timp optim, urmare a nevoii de operare a tuturor rutelor propuse pentru orarul de vară. Achiziția a avut în vedere oportunitățile apărute în piață. Conform cererii de ofertă lansate de către companie, la nivel internațional, aceste două aeronave au fost singurele aeronave noi, la momentul lansării procedurii. În urma ieșirii din flotă a celor două aeronave Airbus A310 s-a simțit nevoia stringentă de completare a flotei TAROM pentru ca toate rutele să fie operate conform planului. Menționăm că cele două aeronave de tip Airbus au reprezentat o cincime din capacitatea de transport a companiei, capacitate ce va fi preluată de către noile aeronave. Achiziția noilor aeronave reprezintă un prim pas în realizarea măsurilor cuprinse în Programul de Guvernare cu privire la compania TAROM.”

via Ministerul Transporturilor. Foto: YR-BGS, ultimul 737-800 din flota TAROM.

Leave a Reply