Industry

Star Alliance a lansat programul Connecting Partner

Gratie acestuia, operatorii low-cost si companiile aeriene hibride se pot “conecta” la reteaua Star Alliance. Mango (Africa de Sud) este primul operator din afara aliantei care va implementa modelul Connecting Partner.

Prin intermediul programului Connecting Partner, pasagerii Star Alliance vor avea acces la si mai multe destinatii. Partenerii care se angajeaza sa intre in acest program vor trebui sa respecte standardele operationale inalte cerute de Star Alliance, insa nu vor deveni membrii cu drepturi depline. Concret, pasagerii care zboara pe o ruta ce include un transfer intre un membru Star Alliance si un operator Connecting Partner vor beneficia de avantajele aliantei (la check-in, de exemplu, pentru pasageri si bagaje). In plus, detinatorii de card-uri Star Alliance Gold vor acumula mile pentru zborul oferit de operatorul low-cost sau cel hibrid.

VIDEO / Star Alliance, 28 de companii-membre.

“Prin acest concept inovator stabilim noi standarde”, a declarat Mark Schwab, CEO-ul Star Alliance. Constatam o apropiere tot mai mare a modelelor de operare legacy (full-service) si low-cost in aviatie. In acelasi timp, pasagerii nostri ne spun ca au nevoie de acces pe piete unde Star Alliance nu ofera inca acoperirea ideala. In multe cazuri, operatorii din alianta nu pot acoperi acest gol. Colaborand cu Connecting Partners, vom putea sa oferim o retea si mai extinsa pasagerilor nostri”.

INTERVIU / Mark Schwab, CEO-ul Star Alliance.

Carsten Spohr, CEO-ul Lufthansa, una dintre companiile fondatoare Star Alliance, a spus ca poarta discutii cu easyJet pentru ca acesta sa ofere trafic de conexiune operatorului german, insa un anunt in acest sens nu va fi facut in viitorul apropiat. In paralel, Mark Schwab a declarat ca Star Alliance nu discuta cu easyJet sau Ryanair pentru a-i avea Connecting Partners.

Star Alliance, tarife RTW in Premium  Economy.

https://youtu.be/trf0pY3VZ30

https://youtu.be/VMxnlhibqeY

Leave a Reply