Industry

Din 9 decembrie, Iasi – Istanbul cu TAROM

Astazi, 9 decembrie 2015, Aeroportul International Iasi si TAROM inaugureaza oficial ruta Iasi – Istanbul, aeroportul Ataturk.

Potrivit informatiilor noastre, pe zborul inaugural sunt 51 de pasageri si 14 la retur. Zborurile vor fi operate de doua ori / saptamana, in zilele de miercuri si sambata, cu decolare din Iasi la ora 20:50 si sosire la Istanbul la ora 22:30. Zborul de intoarcere este programat la ora 23:15, iar aterizarea la Iasi are loc la 00:55, ziua urmatoare. Aeroportul de destinatie, Ataturk, este un important hub mondial care permite pasagerilor conexiuni spre America de Nord, Asia si Australia. Biletele pentru zborul Iasi-Istanbul au fost puse in vanzare inca din luna octombrie, cand a fost anuntata noua cursa, preturile pornind de la 99 EUR dus-intors, cu toate taxele incluse, la achizitionarea de pe site-ul www.tarom.ro. Orarul de zbor Iasi-Istanbul:

RO269 IAS 20:50 – IST 22:30 / miercuri, sambata
RO270 IST 23:15 – IAS 00:55 / miercuri, sambata

In prezent, TAROM efectueaza zboruri externe directe din Iasi catre 7 destinatii. Primul zbor extern a fost spre Roma, in decembrie 2012, urmat de Bologna, Londra (Luton) si Torino in 2013, respectiv Tel Aviv in 2014. Anul acesta, TAROM a introdus in programul de zbor de la Iasi alte doua noi destinatii: Munchen, din 25 octombrie si Istanbul din 9 decembrie. De asemenea, TAROM zboara de 4 ori / zi intre Iasi si Bucuresti.

“Faptul ca in sfarsit Iasul este conectat direct cu un puternic centru comercial este o dovada clara ca TAROM, partenerul nostru strategic, a inteles ca o astfel de destinatie este necesara, viabila si de viitor. Istanbul isi propune sa ajunga al doilea mare aeroport din lume, dupa Atlanta din Statele Unite. Am ferma convingere ca acest produs va fi foarte curand imbunatatit prin cresterea numarului de frecvente saptamanale, pentru a avea randamentul dorit, iar adresabilitatea sa regionala, anume faptul ca nu se opereaza intr-un areal de 6 milioane de locuitori din zona Moldova și din imprejurimi, catre niciun alt aeroport, ne face din nou sa ne mandrim cu ceea ce am reusit. Practic, prin deschiderea unei curse externe directe spre Istanbul, iesenii si nu numai au acum posibilitatea de conectare pe zboruri intercontinentale din orice colt al lumii”, a declarat presedintele C.A. al Aeroportului Iasi, Marius Bodea.

„Compania nationala TAROM isi intareste pozitia pe piata de Nord-Est a tarii, prin deschiderea celei de a saptea rute, cu plecare de pe Aeroportul International IASI. Cursa IAS-IST-IAS va fi prima conexiune directa care leaga nordul Romaniei de Istanbul, singurul oras din lume care se intinde pe doua continente, pozitionare strategica, atat din punct de vedere comercial, cat si turistic. Pasagerii nostri vor fi astfel conectati cu un important hub mondial care ofera destinatii de zbor către America de Nord, Asia si Australia. Practic, o astfel de conexiune inseamna deschiderea Regiunii de Nord-Est a Romaniei, către intreaga lume”, a declarat Christian Heinzmann, directorul general al companiei TAROM. Foto main: Razvan Pantescu.

Despre noua ruta v-am mai spus pe Aeronews.ro in octombrie.

12348074_936529596432130_2021057984745716291_n

Leave a Reply