Industry

Soci 2014: Tentativa de deturnare esuata

alt

Vineri dupa-amiaza, 7 februarie, un pasager aflat la bordul unui Boeing 737-800 Pegasus Airlines a incercat sa deturneze avionul sub amenintarea bombei, cerand ca acesta sa aterizeze la Soci.

Aeronava, cu 110 pasageri la bord, decolase din Kharkov (Ucraina) si se indrepta spre Istanbul. Inainte ca avionul sa intre in spatiul aerian al Turciei, un pasager – despre care se crede ca este ucrainian – a afirmat ca va detona o bomba aflata la bord daca Boeing-ul 737 nu se indreapta spre Soci, acolo unde ceremonia de deschidere a Olimpiadei de Iarna era pe cale sa inceapa. Inarmat cu un detonator, barbatul a incercat sa ajunga in cockpit, dar nu a reusit, fiind inconjurat de pasageri si – potrivit unor surse – de forte de securitate aflate la bord.

Pilotii zborului PC751 au anuntat incidentul (cod squawk 7500 – deturnare) la 17:07, ora Romaniei. In momentul in care atentatorul a amenintat ca va detona bomba, avionul zbura la 37.000 feet (11,2 km) in apropierea orasului Simferopol din Ucraina, aflat la 400 km de Sochi. Imediat dupa ce pilotii au raportat incidentul, Turcia a trimis un F-16 in aer, care a escortat Boeing-ul 737 pe aeroportul Sabiha Gokcen din Istanbul. Avionul a aterizat aici la ora locala 18:02, iar atentatorul a fost predat fortelor de securitate. Pegasus Airlines a confirmat ca a avut loc o amenintare cu bomba la bordul zborului care decolase din Kharkov.

alt

Leave a Reply