Industry

Shinzo Abe, Prim-Ministrul Japoniei, vine marti la Bucuresti

Administratia Prezidentiala a confirmat ca Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi marţi, 16 ianuarie, pe Prim-Ministrul Japoniei, Shinzo Abe, în cadrul vizitei oficiale pe care înaltul demnitar nipon o întreprinde la Bucureşti. Vom vedea astfel la OTP cele doua Boeing-uri 747 Japan Air Self-Defence Force (JASDF), 20-1101 si 20-1102.

Ieri, Abe a ajuns in Estonia, prima tara din turneu vizitaat, iar in aceasta dimineata a plecat catre Letonia. Urmeaza Lituania, Bulgaria, Serbia si Romania. Aceasta este prima vizită în tara noastra a unui Prim-Ministru al Japoniei şi are loc în contextul celebrării a cinci ani de la convenirea, în 2013, a Parteneriatului Reînnoit dintre România şi Japonia. “Cu prilejul primirii la Palatul Cotroceni, vor avea loc convorbiri in format restrans, convorbiri in plenul delegatiilor, declaratii de presa si un dineu oficial pe care Presedintele Klaus Iohannis il va oferi in onoarea Prim-ministrului Shinzo Abe.

Abe este însoţit de reprezentanţii a peste 30 de companii japoneze. Reprezentantul companiei de vânzări online Rakuten va face deplasarea în Estonia, ţară extrem de avansată în domeniul serviciilor online şi tehnologiei informaţiei. Reprezentantul corporaţiei Mitsubishi îl va însoţi pe premierul japonez în toate cele şase ţări vizitate, iar cel al Fujitsu în cele trei state baltice şi Bulgaria. În Bulgaria, Serbia şi România se va deplasa şi reprezentantul NTT Data, filiala concernului NTT specializat în servicii de telecomunicaţii.

WELCOME to Estonia! ???????? Shinzo Abe, Prim-Ministrul Japoniei, a ajuns astazi in Estonia, prima tara din turneul european…

Publicată de Aeronews pe Vineri, 12 ianuarie 2018

Agenda convorbirilor include stadiul si perspectivele de consolidare a relatiilor foarte bune de Parteneriat Reinnoit dintre Romania si Japonia, la nivel politic, economic, cultural, al securitatii si al relatiilor inter-umane. De asemenea, vor fi abordate subiecte precum cooperarea Japoniei cu Uniunea Europeana, inclusiv in contextul Acordului de Parteneriat Economic dintre Japonia si Uniune, evolutiile la nivel regional, cu accent asupra dosarului nord-coreean, respectiv cooperarea romano-japoneza in plan multilateral”, mentioneaza Administratia Prezidentiala.

De asemenea, vor fi abordate subiecte precum cooperarea Japoniei cu Uniunea Europeană, inclusiv în contextul Acordului de Parteneriat Economic dintre Japonia şi UE, evoluţiile la nivel regional, cu accent asupra dosarului nord-coreean, respectiv cooperarea româno-japoneză în plan multilateral. Vizita lui Abe in Romania vine in momentul in care Japonia încearcă să obţină sprijin pentru politica sa fermă faţă de Coreea de Nord.

OFF to Riga, Latvia! ???????? Shinzo Abe, Prim-Ministrul Japoniei, a plecat in aceasta dimineata din Estonia. Marti, 16…

Publicată de Aeronews pe Vineri, 12 ianuarie 2018

Leave a Reply