Industry

Scoot a efectuat zborul inaugural

alt

Scoot, operatorul low-cost lung-curier din Singapore, a efectuat în seara zilei de 4 iunie zborul inaugural între Singapore și Sydney.

Zborul TZ2 – aproape plin, cu 400 de pasageri la bord – a decolat din Singapore la 23:25 și a ajuns la Sydney în dimineața zilei de 5 iunie la ora locală 9 AM. Zborul de întoarcere TZ1 a plecat de aici la 12:50 și a ajuns în Singapore la ora locală 19:00. Flota inițială Scoot este formată din 4 Boeing-uri 777-200 preluate de la Singapore Airlines, ambițiile companiei fiind să dețină 15 unități până în anul 2015. Pentru a scădea greutatea aeronavelor Scoot a scos toate sistemele de divertisment de la bord, în greutate de peste două tone, salvând astfel 7% din greutatea avioanelor.

Pasagerii își pot petrece însă timpul jucându-se cu iPad-urile pe care compania le pune la dispoziție pe durata zborului. Pasagerii Economy Class trebuie să plătească 17 dolari pentru a folosi unul, în timp ce ocupanții clasei Business (32 de locuri) le primesc gratuit. iPad-urile sunt încărcate cu filme, muzică, jocuri și show-uri TV. În viitor Scoot vrea să ofere și acces wi-fi la internet pe durata călătoriei. Zborurile către Gold Coast (Australia) încep pe 12 iunie, Tianjin (China) urmând să intre in rețeaua Scoot din august 2012.

Leave a Reply