Industry

Rezultatele Lufthansa în România în 2012

alt

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la București oficialii Lufthansa au prezentat rezultatele Grupului pentru România în anul 2012.

La conferință au participat Patrick Artiel, Director General Lufthansa Passenger Sales pentru România și Moldova, Ofer Kisch, Director Regional Lufthansa Group în Europa Centrală și de Est și Klaus Gorny, Directorul de Comunicare pentru Europa. În 2012 Lufthansa a transportat 770.000 de pasageri între România și hub-urile sale din Germania – Frankfurt, Munchen, Dusseldorf și Berlin – o creștere de 12% față de 2011. În ceea ce privește Grupul Lufthansa – inclusiv Austrian Airlines și SWISS – numărul pasagerilor transportați din / către România a depășit 1,3 milioane, un plus de 12% față de 2011.

alt

În 2012 numărul zborurilor săptămânale Lufthansa, Austrian și SWISS în România a fost de 328, dintre care 80 sunt Austrian, 30 SWISS și restul Lufthansa. În țara noastră Grupul Lufthansa deservește 5 aeroporturi – Otopeni, Cluj, Sibiu, Timișoara și Iași – spre care / de pe care zboară către 6 hub-uri europene: Frankfurt, Munchen, Dusseldorf, Berlin, Viena și Zurich. În 2012 Grupul Lufthansa a mărit cu 20% capacitatea pe rutele spre / dinspre țara noastră (OTP-BER/VIE/ZRH, SBZ-MUC) ajungând să aibă, în prezent, o cotă de piață de 26% – exact cât TAROM. Astfel, Lufthansa este cea mai mare companie aeriană internațională care operează în țara noastră.

alt

La creșterea Lufthansa Group în România pentru 2012 au contribuit mai mulți factori, introducerea zborurilor București-Berlin fiind unul dintre aceștia. Ruta a fost operată inițial de 4 ori săptămânal pentru ca apoi frecvențele să crească la 6 ori pe săptămână. De asemenea, din 25 martie 2012 SWISS a mărit la două numărul zborurilor zilnice între București și Zurich. În ceea ce privește 2013 am aflat că zborul sezonier București-Frankfurt și zborul zilnic cu oprire de noapte Sibiu-Munchen vor fi reintroduse de la 1 aprilie. În plus, în următoarele 6 luni românii au rezervat bilete pe zborurile operate de companiile Grupului Lufthansa către 77 de țări, dovedind astfel popularitatea de care Lufthansa, SWISS și Austrian se bucură în țara noastră.

alt

La nivel global peste 103 milioane de pasageri au zburat în 2012 cu companiile din Grupul Lufthansa. Între ianuarie și decembrie 2012 Lufthansa, Germanwings, SWISS și Austrian Airlines au transportat în total cu 2,5 milioane de pasageri (+2,4%) mai mulți pasageri decât în 2011. La nivelul grupului gradul de încărcare s-a îmbunătățit cu 1,2% până la o pondere totală de 78,8%. O altă cifră interesantă comunicată de oficialii Lufthansa prezenți la Bucureși: săptămânal sunt emise 300.000 de cărți de îmbarcare pentru smartphone-uri și 1000 de bilete sunt cumpărate zilnic prin intermediul app-ului Lufthansa.

Leave a Reply