Industry

Qatar Airways cumpara 9,99% din IAG (British Airways + Iberia)

Dupa ce British Airways a sustinut aderarea Qatar Airways la alianta oneworld in 2013, compania din Doha ii intoarce favorul si cumpara 9,99% din IAG. Suma platita: 1,7 miliarde de dolari.

Despre aderarea Qatar Airways la oneworld v-am spus pe Aeronews in octombrie 2013 si stiti ca British Airways a fost sponsorul companiei din Doha. Qatar Airways devenea astfel primul operator din Golf care se alatura unei aliante. In viitor, Qatar Airways si-ar putea mari cota detinuta in International Airlines Group (British Airways + Iberia), insa momentan aceasta nu va depasi 9,99%.

“IAG reprezinta o ocazie excelenta de a ne dezvolta strategia spre vest”, a declarat Akbar Al Baker, CEO Qatar Airways. “Aderarea la oneworld ne permite sa lucram mai strans pe termen scurt si suntem increzatori ca vom avea un parteneriat de lunga durata.” Anuntul de astazi nu este surprinzator avand in vedere ca Willie Walsh, CEO-ul IAG, si Al Baker sunt buni prieteni.

Format in 2011 prin fuziunea dintre British British Airways si Iberia, Grupul IAG incearca sa cumpere Aer Lingus (Irlanda) pentru 1,5 miliarde de dolari. Daca se concretizeaza, preluarea Aer Lingus ar mari numarul slot-urilor aterizare / decolare pentru BA pe hub-ul sau Londra Heathrow, aeroport extrem de aglomerat.

http://youtu.be/zBtGSa_xOS8

Leave a Reply