Industry

Qatar Airways, clientul de lansare pentru tehnologia GlobalBeacon

Din 2018, cu 3 ani inainte de deadline-ul International Civil Aviation Organization, toate avioanele Qatar Airways vor oferi tehnologia GlobalBeacon pentru urmarirea globala a avioanelor echipate cu ADS-B.

Dezvoltata de Aireon LLC si FlightAware, tehnologia GlobalBeacon va permite urmarirea la nivel global, minut cu minut, a aeroanvelor echipate cu Automatic Dependent Surveillance-Broadcast (ADS-B). Anuntat de ICAO in martie 2016, sistemul Global Aeronautical Distress Safety (GADSS) a fost creat pentru a imbunatati abilitatea de identificare a avioanelor in zonele indepartate ale globului.

Elementele-cheie ale GADSS prevad ca aeronavele sa-si raporteze pozitia la fiecare 15 minute (in conditii normale de zbor) catre centrul de operatiuni al companiei aeriene. In cazul unor situatii exceptionale (probleme tehnice, deturnare, etc), raportarea trebuie sa se faca la fiecare minut. Din 2018 pe avioanele Qatar Airways, tehnologia GlobalBeacon va oferi, la fiecare minut, date despre aeronava – aeroportul de plecare, destinatie, pozitie, ruta si ora estimata a aterizarii – “intrecand cu mult recomandarea ICAO”.

Leave a Reply