Uncategorized

Primul-Ministru al Malaeziei: “Zborul 370 s-a prabusit in sudul Oceanului Indian.”

alt

Astăzi, 24 martie, la 16:00 ora României, Primul-Ministru al Malaeziei a susținut o conferință de presă în care a anunțat prăbușirea zborului MH370 pe coridorul sudic de căutari, în Oceanul Indian. Nu există supraviețuitori.

Înainte de conferința de presă, Primul-Ministru Najib Razak a informat rudele pasagerilor și echipajului despre vestea sumbră. Aflate la Beijing, rudele vor fi îmbarcate pe zboruri charter și duse în Australia. Potrivit AMSA (Australian Maritime Safety Authority), noi obiecte plutitoare au fost descoperite la 2500 km sud-vest de Perth in aceasta dimineata. Este vorba despre un obiect circular gri sau verde, respectiv un obiect rectangular portocaliu care provin, foarte probabil, de la Boeing-ul 777-200ER disparut pe 8 martie. Tot astăzi am aflat că avionul transporta, pe langa 4 tone de fructe, si 200 kg de baterii Li-Ion, respectiv electronice precum radio-uri fabricate in China. Intr-o conferinta de presa separata, CEO-ul Malaysia Airlines a afirmat ca Hamid, copilotul in varsta de 27 de ani, era la al 6-lea zbor pe 777.

alt

Iata declaratia lui Najib Razak, Primul-Ministru al Malaeziei, facuta la 16 zile dupa disparitia avionului. De asemenea, va prezentam si SMS-ul primit de rudele pasagerilor si echipajului MH370 inainte de iesirea in public a Primului-Ministru.

“Am fost informat de oficiali AAIB (UK) ca Inmarsat, compania britanica care a oferit datele ce au declansat cautarile pe doua coridoare, sudic si nordic, a analizat datele respective si mai in detaliu. Folosind un tip de analiza care nu a mai fost folosit pana acum intr-o investigatie de acest gen, Inmarsat poate clarifica cursul de zbor MH370. Pe baza acestor calcule, Inmarsat si AAIB au concluzionat ca MH370 a zburat de-a lungul coridorului sudic si ca ultima sa pozitie a fost in mijlocul Oceanului Indian, la vest de Perth. Vorbim despre o pozitie aflata departe de orice aeroport sau alt loc unde ar fi putut ateriza. Astfel, cu profunda tristete si regret va informez ca zborul MH370 s-a prabusit in sudul Oceanului Indian.

Vom sustine o noua conferinta de presa maine, 25 martie, cu detalii suplimentare. Am sustinut aceasta conferinta in numele claritatii si respectului pentru familiile celor disparuti, doua principii care au caracterizat aceasta investigatie. Reprezentantii Malaysia Airlines au vorbit deja cu rudele pasagerilor si echipajului despre noile date. Pentru ei, ultimele doua saptamani au fost cumplite si sunt convins ca acest update este si mai groaznic. Rog mass-media sa le respecte intimitatea si sa le ofere spatiul de care au nevoie in aceste momente grele.” Click aici pentru sectiunea dedicata zborului 370, actualizata constant.

http://www.youtube.com/watch?v=_i0yj8zhsPk

alt

alt

alt

Leave a Reply