Industry

Premieră mondială KLM: plata biletelor prin Facebook și Twitter

alt

KLM Royal Dutch Airlines devine prima companie aeriană din lume care permite pasagerilor să achite biletele prin intermediul social media. Iată cum funcționează.

KLM a primit numeroase cereri din partea pasagerilor pentru a le permite să plătească online, prin canalele social media. Cu noua metodă de plată anunțată astăzi, în premieră mondială, KLM le oferă pasagerilor și mai multe opțiuni. Utilizatorii de Facebook și Twitter care doresc să rezerve un bilet KLM, să-l modifice, să își aleagă locul preferat în avion sau să opteze pentru bagaj suplimentar pot face acest lucru cu ajutorul social media. Până acum, plata pentru serviciile enumerate mai sus se făcea telefonic. Prin noua metodă, KLM ia legătura cu pasagerii exclusiv pe canalul social media pe care aceștia l-au folosit. 

Cum funcționează? KLM trimite pasagerului un link printr-un mesaj pe Facebook sau Twitter. La primirea acestuia, pasagerul își alege metoda de plată preferată și finalizează tranzacția. Ulterior, “agentul” KLM social media primește un mesaj care îl informează că plata a fost făcută, confirmarea plății ajungând și la pasager. Săptămânal, cei 130 de angajați KLM responsabili cu social media răspund săptămânal la aproximativ 35.000 de solicitări pe Facebook și Twitter. Săptămâna trecută, pagina KLM de Facebook a depășit 5 milioane de fani, ceea ce o situează pe primul loc, la nivel mondial, în rândul paginilor de FB ale companiilor aeriene.

alt

alt

Leave a Reply