Uncategorized

Paris Air Show 2013, ziua a treia / 19 iunie

By 19-06-2013 September 8th, 2014 No Comments
alt

A treia zi de Paris Air Show a început cu conferința de presă Air France Industries KLM Engineering & Maintenance. Iată și restul evenimentelor care au marcat ziua de miercuri.

Despre comanda fermă a Grupului Air France-KLM pentru 25 de Airbus-uri A350-900 și alte 25 de opțiuni puteți citi în detaliu aici.

Air France Industries KLM Engineering & Maintenance (AFI KLM E&M) a anunțat un nou acord pe termen lung semnat ieri, 18 iunie, cu Royal Brunei Airlines (RB). Acordul prevede sprijin din partea AFI KLM E&M pentru intrarea în serviciul comercial a celor 5 Dreamlinere din flota RB. Potrivit înțelegerii, AFI KLM E&M va oferi companiei din Brunei sprijin tehnic pentru flotă, piese de schimb și servicii de reparație și întreținere. Pe lângă Royal Air Brunei, un alt client important pentru AFI KLM E&M este LOT Polish Airlines, prima companie din Europa care a oferit zboruri comerciale cu 787 Dreamliner.

De altfel, discutând cu unul dintre oficialii AFI KLM E&M prezenți la conferință am aflat că atenția acordată reparării și întreținerii materialelor compozite – prezente într-o proporție mare atât la Boeing 787 Dreamliner și noul Airbus A350 XWB – este tot mai mare. Astfel, oficialii AFI KLM E&M se pregătesc din timp pentru intrarea în serviciul comercial a unui număr tot mai mare de Dreamlinere. În acest sens AFI KLM E&M a demarat construcția unei facilități tehnologice avansate pe aeroportul Paris CDG. În prezent AFI KLM E&M dispune de facilități moderne pe aeroporturile Amsterdam Schiphol și Le Bourget (Paris). Noua clădire va avea 20.000 mp și construcția acesteia va dura, estimativ, 13 luni. Inaugurarea noii facilități este programată pentru vara lui 2015.

Gama de motoare cu care AFI KLM E&M “lucrează” este largă și acoperă întreg spectrul actual. CFMI, General Electric – inclusiv propulsorul GE90 – Engine Alliance GP7200 – regăsit la Airbus A380 – și toate tipurile de APU (unitatea auxilară de putere). În ceea ce privește rezulatele financiare din primul trimestru al acestui an, AFI KLM E&M a avut încasări totale de 788 milioane euro, cu 2% peste perioada similară din 2012. Încasările externe au reprezentat 302 milioane de euro (+17%), în timp ce încasările operaționale au fost egale cu 20 de milioane de euro, cu 33% mai mult decât în primul trimestru din 2012. Cu ocazia conferinței de presă au fost prezentate și contractele pe care AFI KLM E&M le are cu companii aeriene din domeniu, pe listă regăsindu-se IndiGo, Air Zimbabwe, Air Corsica, EgyptAir, Jet Airways, Royal Brunei, HOP!, Corsair și TAP Portugal.

În a treia zi de Paris Air Show 2013 Boeing a continuat să primească comenzi. SriLankan Airlines a semnat o înțelegere preliminară pentru achiziționarea a 4 Airbus-uri A350-900 și 6 Airbus-uri A330-300. Trebuie menționat că SriLankan Airlines are o flotă compusă doar din avioane Airbus. De asemenea, Singapore Airlines a crescut numărul comenzilor ferme pentru A350 XWB cu încă 30 de unități A350-900 și 20 de opțiuni.

Nici rivalul Boeing nu a stat degeaba. Producătorul american și operatorul low-cost Ryanair au anunțat finalizarea unei comenzi ferme pentru 175 de exemplare 737-800NG evaluate la 15,6 miliarde de dolari. Comanda, anunțată inițial în martie 2013, este cea mai mare primită de Boeing din partea unei companii aeriene din Europa. Pentru a marca semnarea acordului CEO-ul Ryanair a venit la Paris Air Show la bordul unuia dintre cele 303 Boeing-uri 737-800 din flotă vopsit într-un livery special. Dincolo de aceste comenzi și angajamente a treia zi de Paris Air Show 2013 a însemnat noi demonstrații aeriene spectaculoase: Airbus A400M, Yak-130, Rafale și Airbus-ul A380 British Airways, care a părăsit Le Bourget după terminarea zborului demonstrativ.

Accesati pagina Aeronews de Facebook pentru a vedea mai multe fotografii facute miercuri, 19 iunie.

alt

alt

alt

alt

alt

Leave a Reply