Features

oneworld va anunța un nou membru

alt

Luni, 8 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc în New York, la sediul alianței oneworld, un nou membru va fi anunțat.

Qatar Airways este cel mai vehiculat nume pentru noul membru oneworld, dar CEO-ul companiei arabe afirmă că “sunt doar zvonuri”. oneworld a trimis deja invitații presei pentru conferința de luni, în care susține că “va anunța venirea un membru important”. Conferința va fi susținută de Willie Walsh, CEO-ul IAG (British Airways+Iberia), Tom Horton, CEO-ul și Președintele American Airlines, respectiv de către CEO-ul oneworld, Bruce Ashby.

oneworld este cea mai mică dintre cele 3 alianțe din domeniul aviației, după Star Alliance și SkyTeam. După ce a eșuat în cooptarea unui membru din India și China continentală, oneworld ar beneficia după integrarea Qatar Airways – dacă zvonurile se adeveresc. În ultimii ani, unii membri oneworld au avut dificultăți financiare: Mexicana (din august 2010 si-a suspendat operatiunile), Japan Airlines și American Airlines. Malev, fostul membru oneworld, a declarat falimentul pe 3 februarie 2012.

Leave a Reply