Industry

OFICIAL / Statele Unite si Canada interzic zborurile operate cu Boeing 737 MAX

Astazi, Canada a anuntat interdictia asupra MAX-urilor pe teritoriul tarii, dupa care presedintele Donald Trump a declarat la Casa Alba ca si SUA le va retine la sol. La scurt timp, FAA a emis un comunicat de presa. 

Update 21:30 / Boeing: 371 de MAX-uri sunt afectate, la nivel mondial, de interdictiile de zbor.

Update 20:30 / Si Copa Airlines (Panama) a anuntat ca retine la sol cele 6 MAX-uri 9 din flota.

Intr-o conferinta de presa sustinuta mai devreme, Ministrul Transporturilor din Canada, Marc Garneau, a spus ca interzice zborurile cu 737 MAX dupa ce a primit “noi date” legate de aceste aeronave (nu a oferit detalii suplimentare). Astfel, Air Canada si WestJet sunt nevoite sa-si tina flota de MAX-uri la sol (Sunwing a anuntat acest lucru in dimineata zilei de miercuri, 13 martie).

Dupa decizia Canadei, presedintele Donald Trump le-a spus reporterilor de la Casa Alba – inainte ca FAA sa emita o directiva – ca SUA va interzice zborurile cu 737 MAX. Imediat dupa acest anunt, actiunile Boeing au scazut cu 2%. La scurt timp a venit si Directiva FAA, care poate fi consultata aici. Chiar daca zborurile de pasageri cu 737 MAX sunt interzise, Boeing poate continua zborurile-test cu MAX dupa ce obtine un permis special de zbor.

Pe 12 martie, EASA a interzis zborurile cu 737 MAX in spatiul aerian al Europei.

 

Leave a Reply