Industry

OFICIAL / Ryanair, primul operator pe aeroportul-fantoma din Castellon

Din orarul de iarna 2015/2016, Ryanair va zbura din Londra Stansted si Bristol, de 5 ori / saptamana, catre aeroportul Costa Azahar aflat la 70 km nord de Valencia.

Ryanair devine astfel prima companie aeriana care ofera zboruri pe aeroportul inaugurat in 2011. Va fi al 24-lea aeroport din Spania pe care Ryanair opereaza. Biletele vor fi puse in vanzare vineri, 13 martie, de la 19,99 lire sterline / segment. Operatorul low-cost irlandez sustine ca poate aduce 60.000 de turisti anual din Londra si Bristol in Castellon. In 2014, compania irlandeza a transportat aproape 32 de milioane de pasageri in Spania, mai mult decat oricare alta linie aeriana.

Situat pe coasta estica a Spaniei, Costa Azahar-Castellon a fost construit in urma unei investitii de 150 de milioane de euro, fiind “jucaria” politicianului Carlos Fabra. Acum, acesta se afla in inchisoare pentru evaziune fiscala. Criza economica din 2008 a afectat serios aeroportul, care s-a transformat intr-unul fantoma. In ultima vreme, aeroportul a primit doar zboruri charter pentru echipe din liga spaniola de fotbal. In 2012, o parte din pista a trebuit demolata din cauza unor masuratori gresite care impedicau avioanele sa ia virajele asa cum trebuie. Mai mult, in 2013 s-a aflat ca aeroportul Costa Azahar-Castellon nu avea rezerve de carburant pentru avioane in lipsa unor statii de alimentare dedicate.

Ryanair, 250.000 de pasageri la Bucuresti in 10 luni.

Leave a Reply