Industry

INSIDER / Codeshare KLM si Oman Air

KLM si Oman Air vor anunta luna viitoare semnarea unui acord codeshare. KLM va deveni astfel primul partener european Oman Air.

Cei care urmaresc indeaproape industria de profil stiu ca CEO-ul Oman Air este, din august 2014, Paul Gregorowitsch. Nimeni altul decat fost Managing Director la KLM, Martinair si airberlin. Acordul codeshare va permite KLM sa ofere mai multe legaturi catre India, Pakistan si Bangladesh, in timp ce Oman Air va ajunge mai usor la piata nord-americana prin vanzarea de bilete pe zborurile KLM intre Muscat si SUA via Amsterdam. De asemenea, pasagerii KLM vor putea ajunge mai usor in subcontinentul indian via Muscat dupa semnarea acordului, in aprilie.

In 2014, 5 milioane de pasageri au calatorit cu Oman Air, tinta pentru 2015 fiind de 6 milioane. Oman Air nu face parte dintr-o alianta si are acorduri codeshare cu Turkish Airlines, Emirates si Etihad Airways. Potrivit CEO-ului Paul Gregorowitsch, Oman Air nu intentioneaza sa adere la vreo alianta. In urmatorii 10 ani, cu sprijinul Guvernului, Oman Air vrea sa-si extinda flota de la 34 de avioane (in prezent) la 50 pana in 2017 si chiar 70 pana in 2020. Atat KLM, cat si Oman Air, vor receptiona in 2015 primele Boeing-uri 787 Dreamliner din cele comandate. Foto: Mohammad Abdullah.

Leave a Reply