Industry

OFICIAL / Airbus va lansa A380neo

Fabrice Bregier, CEO-ul companiei, a declarat intr-un interviu acordat Sunday Times ca Airbus va lansa A380neo intre 2020 si 2025.

Viitoarea versiune a celui mai mare avion de pasageri din lume va dispune de noi aripi construite la Brighton (Tara Galilor) si noi motoare. “Pentru propulsoare vom avea, probabil, un furnizor unic”, a adaugat Bregier. Totusi, intr-un interviu acordat Bloomberg, purtatorul de cuvant Airbus Justin Dubon pare sa-l contrazica pe Bregier, afirmand: “Airbus studiaza inca optiunile pentru imbunatatirea A380, remotorizarea fiind doar una dintre solutii. Printre altele, analizam si alungirea fuzelajului.”

Costurile dezvoltarii A380neo cu noi motoare se ridica, potrivit estimarilor, la 3 miliarde de dolari. Tim Clark, presedintele Emirates (cel mai mare operator de superjumbo din lume: 140 comandate si 62 in serviciul comercial), a declarat ca EK ar putea comanda 200 de unitati daca Airbus lanseaza A380neo. La preturile de catalog 2015, un Airbus A380 costa 428 de milioane de dolari. Impresiile noastre de calatorie cu A380 Air France pe ruta Paris-New York si retur.

Leave a Reply