Industry

Oficial: Air India va zbura in jurul lumii

Directia Generala a Aviatiei Civile din India a acordat permisiunea operatorului Air India – membru Star Alliance – sa opereze un zbor de linie in jurul lumii.

Zborul AI-173 va fi operat de 3 ori / saptamana cu 777-200LR (Longer Range) si va lega New Delhi de San Francisco trecand peste Oceanul Pacific. La retur, avionul va zbura peste Atlantic, Air India devenind astfel singura companie aeriana din lume care zboara cu acelasi avion in jurul lumii. In prezent, zborurile dintre cele doua orase sunt operate peste Oceanul Atlantic. Presedintele Air India a afirmat ca noul zbor va fi operat, cel mai probabil, din 15 octombrie. Initial de 3 ori / saptamana, urmand ca in orarul de iarna frecventa sa creasca la 6 / saptamana. Gratie vanturilor de coada, calatoria peste Pacific va fi cu 45-90 de minute mai scurta spre San Francisco.

In anii ’70 si ’80, Pan Am era singura companie aeriana care zbura in jurul lumii, avand cea mai mare flota de Boeing 747. Zborurile Pan Am 001 si 002 erau extrem de populare si treceau prin orase precum San Francisco, Honolulu, Hong Kong, Bangkok, New Delhi, Beirut, Istanbul, Frankfurt, Londra si New York, in ambele directii. Pasagerii puteau cobori in oricare dintre acestea si isi puteau relua calatoria cand doreau, cu conditia sa nu depaseasca 180 de zile (valabitatea biletului). Dupa ce Pan Am si-a incetat operatiunile, rutele au fost vandute catre United, Delta si Lufthansa. Despre acest zbor in jurul lumii am mai vorbit pe Aeronews in mai. Foto.

Leave a Reply