Industry

O nouă rută Qatar Airways: Doha-Chicago

alt

Pe 10 aprilie Qatar Airways a inaugurat ruta Doha – Chicago. Zborurile vor fi operate de 3 ori săptămânal – marți, joi, sâmbătă – cu Boeing-uri 777-300ER.

Chicago devine astfel a 5-a destinație Qatar Airways din America de Nord și Canada după New York JFK, Washington Dulles, Houston și Montreal. Aeronavele pe care Qatar Airways le folosește către / dinspre Chicago oferă 42 de locuri la Business Class și 293 la Economy. Decolarea din Doha are loc în fiecare marți, joi și sâmbătă la ora 8 AM, cu aterizare în Chicago la ora locală 14:30. Zborul retur pleacă de aici la 20:55 și ajunge în Doha ziua următoare la ora locală 18:25 (circa 15 ore de zbor).

Anunțată în august 2012, noua rută Doha – Chicago ar fi trebuit operată zilnic, dar reținerea la sol a Boeing-urilor 787 Dreamliner a forțat Qatar Airways să ofere inițial doar 3 zboruri săptămânale. Trecerea la un zbor zilnic pe ruta Doha-Chicago și retur este programată pentru 17 iunie. Din Orientul Mijlociu doar companiile Etihad Airways și Royal Jordanian Airlines mai zboară direct spre Chicago, din Abu Dhabi și Amman.

http://www.youtube.com/watch?v=4294HmyaYu8

Leave a Reply