Industry

Noua politică de bagaje Wizz Air

alt

Compania Wizz Air a anunțat noua politică de bagaje introdusă cu scopul de a elimina excesul de bagaje transportate la bordul aeronavei.

Pasagerii care au rezervat, din 4 octombrie, bilete pe zboruri ce încep după 24 octombrie vor putea transporta gratuit un bagaj mic de cabină (până la 42x32x25 cm, 30 litri) – geantă de mână, rucsac, geantă de laptop – sau un bagaj de cabină mai mare contra unei taxe online de 10 euro / 42 lei (până la 56x45x25 cm, 60 litri) – trollere. Conform companiei, bagajul mic de cabină trebuie să încapă sub scaunul din față. Compania se așteaptă ca 25% dintre pasageri să opteze pentru bagajul mai mare de cabină. 

Cumpărăturile “duty free” nu sunt taxate și sunt permise gratuit la bordul aeronavei, pe lângă bagajul respectiv. Economiile de costuri se vor vedea în prețuri mai scăzute la bilete. Noua politică de bagaje Wizz Air nu se aplică rezevărilor făcute înainte de 4 octombrie sau zborurilor ce au loc înainte de 24 octombrie. Pentru noile rezervări pe zboruri ce încep pe 24 octombrie toate tarifele vor fi reduse cu 5 euro / 21 lei.

În ultimul an Wizz Air a transportat 11 milioane de pasageri și se mândrește cu cea mai mare rețea low-fare ce leagă Estul de Vestul Europei. Flota are o vârstă medie de 3,2 ani, cea mai tânără din Europa comparativ cu Ryanair, easyJet, Air France-KLM, British Airways sau Lufthansa, și include 39 de Airbus-uri A320 care oferă 180 de locuri. Aceste aeronave sunt utilizate câte 13 ore/zi. Wizz Air are 16 baze în 9 țări și operează 256 de rute spre 81 de destinații din 29 de țări. În țara noastră Wizz Air are 4 baze, operează de pe 5 aeroporturi și are 10 avioane dedicate pentru România. Numărul pasagerilor români transportați anual este de 2,8 milioane, compania oferind zboruri pe 50 de rute internaționale cu plecare din țara noastră.

Leave a Reply