Industry

Noi informatii A380 și B787 British Airways

alt

Emil Delibashev, Comercial Manager Balkans & Hungary, ne-a oferit la Bucuresti informații suplimentare despre A380-urile comandate de British Airways și despre Boeing-urile 787 Dreamliner.

Așa cum Aeronews v-a informat deja, British Airways va primi primul A380 din cele comandate pe 1 iulie și va fi introdus în serviciul comercial pe 15 octombrie către Los Angeles. O lună mai târziu, pe 15 noiembrie, A380-ul BA va inaugura ruta Londra-Hong Kong. Până la sfârșitul acestui an BA va primi încă două super jumbo-uri din cele 12 comandate în total. Acestea, alături de 24 de Dreamlinere, fac parte din planul de investiții în valoare de peste 5,5 miliarde de lire sterline în următorii 5 ani, cel mai mare de acest gen din istoria companiei. Doar în noul First Class de la bordul A380 și B787 British Airways a investit 150 de milioane de lire sterline. De precizat că primul A380 BA se află momentan în Hamburg și este al 95-lea A380 fabricat de Airbus (MSN095).

alt

Cu ocazia conferinței de presă de la București Emil Delibashev ne-a spus că cererea pentru bilete pe ruta inagurală A380 Londra-Los Angeles este foarte mare, aproape toate locurile din Club World (Business Class) fiind deja vândute. Din București până la Los Angeles cu A380-ul British Airways un bilet în cabina World Traveller (Economy) este de 806 euro, un bilet în cabina World Traveller Plus (Economy Superior) costă 1362 euro, în timp ce un bilet dus-întors în cabina Club World (Business) costă 2797 euro, prețuri cu toate taxele incluse. Pentru ruta Londra-Hong Kong operată cu A380 un bilet la World Traveller (Economy) costă 682 euro, un bilet în cabina World Traveller Plus (Economy Superior) are un preț de 1291 euro, în timp ce un bilet dus-întors în cabina Club World (Business) costă 2881 euro, prețuri cu toate taxele incluse.

alt

Airbus-urile A380 British Airways vor oferi 4 cabine de călătorie și un total de 469 de locuri. Pentru comparație, media locurilor între celelalte linii aeriene care dețin A380 în flotă este de 560-570 de scaune. “În aceste condiții, este evident că British Airways a ales să ofere mai mult spațiu la bordul A380-urilor sale, element ce asigură un confort sporit. Totodată, BA continuă să se concentreze pe pasagerii ce aleg să zboare în cabina Club World (Business)”, a declarat Emil Delibashev la București. De altfel, cu un total de 97 de locuri Business, British Airways oferă cel mai mare număr de scaune în această categorie dintre toți operatorii de super jumbo. Iată și cum vor fi configurate A380-urile British Airways:

alt

Puntea principală – 14 locuri First Class, 44 locuri Club World (Business), 199 locuri World Traveller (Economy).
Puntea superioară – 53 locuri Club World (Business), 55 locuri World Traveller Plus (Economy Superior), 104 locuri World Traveller (Economy).

În ceea ce privește Boeing-urile 787 Dreamliner British Airways nu are încă o dată exactă când va recepționa primul exemplar. Este de înțeles având în vedere întârzierile din cadrul programului și actualele probleme cu bateriile de la bordul unităților aflate în serviciul comercial pe plan mondial, 50 la număr, consemnate la sol din 16 ianuarie. Emil Delibashev ne-a spus însă că “British Airways va fi prima companie aeriană de vârf la nivel mondial care va oferi – în același timp – zboruri comerciale atât cu Airbus A380, cât și cu Boeing 787 Dreamliner“. De asemenea, am aflat că Boeing-urile 787 Dreamliner British Airways – ca și în cazul altor companii care operează cu acest tip de avion – nu vor avea First Class.

alt

Leave a Reply