Industry

Malaysia Airlines a aderat la oneworld

alt

Pe 1 februarie Malaysia Airlines (MAS) s-a alăturat oneworld. Aderarea a fost marcată în Kuala Lumpur, hub-ul companiei, printr-o serie de evenimente dedicate.

Malaysia Airlines – linie aeriană ce deservește peste 60 de destinații din 30 de țări – aduce 16 noi destinații și o țară, Brunei, în rețeaua oneworld. Prin integrarea MAS, acoperirea globală oneworld ajunge la 842 de destinații în 156 de țări spre care decolează zilnic circa 9000 de zboruri. Aceste curse sunt operate cu o flotă combinată de 2500 de aeronave ce transportă aproape 340 milioane de pasageri / an, cu încasări anuale de 110 miliarde dolari. Aderarea Malaysia Airlines la oneworld a fost sponsorizată de Qantas. 

alt  

Pentru a marca integrarea în oneworld MAS a prezentat și primul Airbus A330-300 vopsit într-un livery special, cu logo-ul oneworld scris pe fuselaj cu litere înalte de 2 metri. Compania va mai vopsi încă două Airbus-uri A330 în această schemă cromatică. Totodată, Malaysia Airlines a aplicat logo-uri oneworld de 30 cm pe toate cele 88 de avioane din flota sa. La ceremonia care a avut loc pe 31 ianuarie în Kuala Lumpur au participat Președinți și oficiali ai tuturor membrilor oneworld. Alături de Ahmad Jauhari Yahya, CEO-ul Grupului MAS, s-au mai aflat Alan Joyce – Qantas CEO, Bruce Ashby, oneworld CEO, John Slosar – Cathay Pacific Airways CEO, Mika Vehvilainen – Finnair President and Chief Executive și Masaru Onishi – Japan Airlines Chairman.

alt

Malaysia Airlines este una dintre cele 6 linii aeriene din lume creditate de SKYTRAX cu 5 stele. Compania deservește destinații din Asia, Australasia, Orientul Mijlociu, Europa și America de Nord, inclusiv hub-urile oneworld Hong Kong, Londra Heathrow, Los Angeles, Sydney și Tokyo Narita. MAS are o flotă compusă din 88 de avioane, dintre care 4 sunt Airbus A380, cu care operează peste 250 de plecări zilnice. Membrii oneworld sunt: airberlin, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Malaysia Airlines, Qantas, Royal Jordanian și S7 Airlines plus 30 de companii afiliate. SriLankan Airlines și Qatar Airways urmează să se alăture alianței oneworld.

Leave a Reply