Industry

Lufthansa: zboruri low-cost lung-curier

alt

Intr-un interviu publicat pe 8 august de Financial Times, Carsten Spohr, CEO-ul Lufthansa, a confirmat ca LH va oferi, pana in toamna 2015, zboruri low-cost lung-curier.

In iulie, Lufthansa anunta proiectul WINGS, care se va axa pe zboruri low-cost in Europa pentru a contracara ofensiva Ryanair, easyJet sau Wizz Air. In interviul publicat de FT pe 8 august, CEO-ul Lufthansa a confirmat ca va extinde “reteta” WINGS si la zboruri intercontinentale low-cost, concurand astfel mai eficient companiile aeriene din Orientul Mijlociu. Initial, aceste zboruri low-cost lung-curier vor fi operate cu 7 Boeing-uri 767 sau A330.

“Daca lucrurile merg conform planului, vom trece la Airbus A350 sau Boeing 787 si nu ne vom opri la 7 avioane”, a adaugat Carsten Spohr. In prezent, Lufthansa are comandate 25 de Airbus-uri A350-900 si nici un 787 Dreamliner. Deducem insa din declaratia lui Spohr ca LH este interesata si de revolutionarul model Boeing. CEO-ul Lufthansa nu a precizat daca se va alia sau nu cu Turkish Airlines pentru zborurile low-cost lung-curier.

Leave a Reply