Industry

Liniile aeriene din Nepal, interzise în UE

alt

Uniunea Europeană a trecut pe lista neagră toate companiile aeriene din Nepal. Drept urmare, acestea nu mai au voie să opereze zboruri către cele 28 de state membre UE.

UE și-a motivat decizia invocând “informații legate de siguranță din partea a diferite surse și o întrevedere avută atât cu autoritățile din aviația nepaleză, cât și cu câteva companii aeriene din această țară.” Este pentru a 22-a oară din martie 2006 și până în prezent cânt UE actualizează lista neagră a liniilor aeriene, listă care include peste 90 de operatori, majoritatea din Africa.

Interdicția UE vizează atât cursele civile, cât și zborurile cargo din Republica Congo, Guineea Ecuatorială, Gabon, Liberia, Sudan și Zambia. Lista neagră a companiilor aeriene – actualizată, de obicei, de două ori în fiecare an – se bazează pe deficiențe ale liniilor aeriene vizate constatate în timpul controalelor efectuate pe aeroporturi europene, utilizarea avioanelor învechite de către operatorii respectivi și minusuri ale autorităților non-europene din aviație.

http://www.youtube.com/watch?v=RNkh9JkT_H0

Leave a Reply