Industry

Din aprilie KLM va taxa bagajul de cală

alt

Din 22 aprilie 2013 KLM va taxa bagajul de cală pe zborurile scurt-curier. De asemenea, tot din 22 aprilie KLM va reduce tarifele sale până la 99 euro pentru încă 11 destinaţii europene.

Prin introducerea tarifelor mai competitive, 99 de euro pentru 11 destinații europene noi, KLM va oferi zboruri la acest tarif către 30 de destinaţii din Europa. Tot din 22 aprilie 2013 KLM devine prima companie aeriană importantă de pe continent care taxează bagajele de cală pe zborurile sale scurt-curier. Taxa per bagaj / zbor este de 15 euro daca se achita in avans si 30 de euro la aeroport. Noua regulă tarifară nu se va aplica pasagerilor – actuali sau în devenire – ai programului frequent flyer Flying Blue, clienților Corporate, membrilor BlueBiz și pasagerilor care dețin un bilet flexibil 100%. De asemenea, regula nu-i vizează pe pasagerii zborurilor intercontinentale (lung-curier) KLM.

Bagajul de cabină va rămâne, în continuare, gratis. Totuși, KLM va aplica reguli stricte pentru acesta în ceea ce privește dimensiunile. Dacă bagajul de cabină nu se va încadra în dimensiunile 55x25x35 cm și nu va cântări maxim 12 kilograme, el va fi trimis la cală și posesorul va fi nevoit să plătească 30 de euro la aeroport. Compania olandeză afirmă că a luat această decizie ca urmare a faptului că 60-70% dintre pasagerii săi călătoresc pe rutele scurt-curier doar cu bagaj de cabină. În plus, tot mai mulți pasageri doresc să-și “personalizeze” călătoriile, adică să bifeze sau nu opțiuni contra-cost precum alegerea locului în avion, spațiu suplimentar la picioare (Economy Comfort) sau acces în lounge contra unui anumit tarif.

Leave a Reply