Industry

KLM și Boeing vor să optimizeze zborul

alt

KLM și Boeing au demarat o serie de zboruri comerciale menite a demonstra tehnologii care îmbunătățesc eficiența operațională și reducâ emisiile, consumul de carburant și nivelul de zgomot.

26 de zboruri vor avea loc în total în cadrul programului “Optimal Flight”, program care se va desfășura pe parcusul acestui an. Pentru fiecare zbor propulsia aeronavelor implicate va fi asigurată parțial de biokerosen produs din ulei de gătit, folosit. Demonstrația tehnologică făcută de KLM și Boeing include toate fazele unui zbor: pregătirea, decolarea, rularea la nivel de croazieră, coborârea și proceduri post-aterizare. Primul dintre aceste zboruri a avut loc astăzi, 8 martie, între Amsterdam Schiphol și New York JFK și a fost operat cu un Boeing 777-200.

alt

Zborurile organizate de KLM și Boeing includ, de asemenea, și noi servicii ce trimit diferite recomandări către computerul care coordonează sistemele de zbor ale avionului (FMC) și dispozitivele mobile din cockpit. Dacă programul Optimal Flight se încheie cu succes, Boeing și KLM vor stabili noi proceduri operaționale și recomandări pentru programe ce vor fi dezvoltate ulterior cu parteneri precum NLR, TU Delft (Universitatea de Tehnologie din Delft), aeroportul internațional John F. Kennedy, Gander, Shanwick, NATS Domestic și Grupul Schiphol. În plus, zborurile sunt importante și prin prisma unui acord semnat inițial în 2002 între Boeing, KLM, aeroportul Amsterdam Schiphol și Controlul Traficului Aerian din Olanda pentru dezvoltarea susținută a aviației în această țară.

Leave a Reply