Industry

KLM, cea mai punctuala companie aeriana din Europa in 2013

alt

Cu ocazia premiilor On-time Performance Service, FlightStats a desemnat KLM drept cea mai punctuală companie aeriană din Europa în 2013. La nivel global, KLM a ocupat locul secund.

Compania americană FlightStats analizează și arhivează informații legate de zboruri din 2005. În 2009, FlightStats a lansat premiile On-time Performance Service (OPS) care recunosc liniile aeriene ce oferă zboruri punctuale, “în acord cu promisiunile făcute pasagerilor.” În mod constant, FlighStats colectează informații în timp real despre situația zborurilor, acoperind peste 82% din zborurile de pasageri programate, zboruri oferite de primele 200 de companii aeriene la nivel mondial. În numeroase regiuni, FlightStats urmărește până la 99% dintre cursele programate, oferind informații clare despre cât de punctuală este o anumită companie aeriană.

Metodologie / Pentru desemnarea câștigătorilor în 2013, FlightStats a extras din arhivă datele relevante și le-a clasificat astfel: companie aeriană, numărul zborurilor programate, numărul zborurilor urmărite cu succes, numărul zborurilor care au plecat de la poartă la maxim 15 minute de la ora programată (D15) și numărul zborurilor care au sosit la poartă cu cel mult 14 minute întârziere (A14).

KLM, primul loc în Europa…

La categoria europeană au fost incluse cele mai importante 10 linii aeriene de pe “bătrânul continent”, companii care au operat aproape două milioane de zboruri în 2013.

alt

… și locul secund la nivel mondial

Pentru a se califica în această categorie, fiecare companie a trebuit să aibă peste 1000 de zboruri programate spre trei sau mai multe zone geografice. 31 de linii aeriene, reprezentând aproape 7,6 milioane de zboruri, au fost incluse în analiza globala. Mai jos, Top 10, prima pozitie fiind ocupata de Japan Airlines. Click aici pentru a vedea toti castigatorii FlightStats 2013 On-Time Performance Service Awards.

alt

alt

Leave a Reply