Industry

INTERVIU: Emil Delibashev, British Airways

alt

Continuăm seria interviurilor FLYnews cu Emil Delibashev, Commercial Manager British Airways, Regiunea Balcanilor și Ungaria.

British Airways se află într-unul dintre cele mai importante momente din istoria sa. În mai puțin de o lună va primi primul Airbus A380 din cele 12 comandate și va recepționa și primul Boeing 787 Dreamliner până la sfârșitul anului. Astfel, British Airways va deveni prima companie aeriană premium din lume care va opera simultan zboruri cu A380 și cu Dreamliner. Totodată, în următorii 5 ani British Airways va investi 5,5 miliarde de lire sterline în aeronave noi, respectiv servicii la sol și deasupra norilor. Nu în ultimul rând, compania britanică își continuă expansiunea la nivel mondial prin anunțarea și lansarea de noi rute, lung-curier și scurt-curier.

Emil Delibashev ocupă actuala funcție din aprilie 2013, anterior fiind Commercial Manager România, Bulgaria și Moldova (din iunie 2007). Între octombrie 2001 și mai 2007 Emil a coordonat activitatea British Airways în Bulgaria din postura de Country Commercial Manager. Experiența în aviație i-a fost recompensată cu numeroase premii, dintre care amintim Eastern European Commercial Person of the Year în cadrul British Airways (2001), premiul British Airways European pentru Realizări Excepționale în perioada 2004-2005, respectiv distincția British Airways BRAVO – Corporate Europa și Africa, aviație comercială (martie 2011).

Interviul pe care l-am realizat cu Emil la București s-a concentrat asupra temelor amintite anterior, dar și asupra evoluției British Airways în România. L-am întrebat pe Emil cum a fost anul 2012 pentru BA în țara noastră, care sunt așteptările pentru anul în curs și ce schimbări ar putea suferi zborurile Londra-București în viitorul apropiat. Nu am evitat nici subiectul alianțelor aeriene, oneworld – unde British Airways este membru-fondator, SkyTeam și Star Alliance, un subiect adus în discuție tot mai des în ultima perioadă.

Regăsiți interviul cu Emil Delibashev atât pe homepage, cât și în secțiunea dedicată FLYnews.

alt

Leave a Reply