Industry

INSIDER / Turkish Airlines ar putea inchiria doua A380 de la Malaysia

Conducerea Turkish Airlines va cere in urmatoarele zile permisiunea board-ului de a incepe discutiile formale cu Malaysia Airlines.

Malaysia Airlines detine 6 A380 in flota, dar nu are nevoie de aceasta capacitate. Inchirierea a doua superjumbo-uri catre Turkish Airlines i-ar permite operatorului malaezian sa-si imbunatateasca situatia financiara, in cadere libera dupa accidentele de anul trecut (MH370 si MH17). Operarea de zboruri cu A380 ar permite Turkish Airlines sa consolideze pozitia Istanbul Ataturk ca hub major intre Europa, Asia si SUA.

Inchirierea celor doua A380 poate fi de tip “dry-lease” (piloti si insotitori de bord Turkish Airlines) sau de tip “wet-lease”, caz in care echipajul ar fi format din personal Malaysia Airlines. Din 2013, dupa Dubai Air Show – cand Emirates a comandat inca 50 de exemplare – Airbus nu a mai primit nici o comanda pentru A380 din partea unei companii aeriene. Singurul client din 2014, compania de leasing Amadeo, a comandat 20 de unitati, dar nu a gasit pana acum cui sa le inchirieze.

Posibile rute pentru A380-urile Turkish Airlines.
Turkish Airlines va comanda A380 sau 747-8I?
VIDEO / Cu A330 Turkish Airlines la Kathmandu.

Leave a Reply