Industry

În sfârșit! Airbus A380 poate ateriza în India

alt

Mai bine mai târziu decât niciodată. Ministerul Aviației Civile din India a ridicat restricția care interzicea Airbus-urilor A380 să aterizeze pe aeroporturile compatibile din țară.

Oficial, interdicția a fost introdusă pentru că India nu dispunea de infrastructura necesară pentru a primi A380. Neoficial, mulți spun că interdicția a fost pusă doar pentru a proteja compania aeriană națională Air India de viitori competitori. Chiar dacă interdicția a fost ridicată, doar 4 aeroporturi indiene pot primi superjumbo-ul Airbus: Delhi, Mumbai, Hyderabad și Bangalore. Ridicarea interdicției vine la câteva zile după ce Kingfisher Airlines, care nu mai operează zboruri din 2012, a anulat comanda pe care o avea pentru cinci A380-uri. Foarte probabil, Kingfisher, îngropată în datorii, nu va mai zbura niciodată.

Potrivit Ministerului Aviației Civile din India, până acum 3 companii aeriene s-au arătat interesate să înceapă zboruri cu A380 spre această țară. Este vorba despre Emirates, cel mai mare operator de superjumbo din lume, Lufthansa și Singapore Airlines, clientul de lansare pentru A380. Este de așteptat ca Emirates să înceapă primul zborurile cu A380 către India. În prezent, compania din Dubai deservește Mumbai-ul de 5 ori zilnic cu Boeing 777-300ER și Airbus-uri A330.

Până acum, peste 120 de Airbus-uri A380 au fost livrate către 10 companii aeriene. Peste 50 de milioane de pasageri au călătorit cu A380 (vezi aici review-ul făcut de noi pe zborul Paris CDG – New York JFK), superjumbo-urile aflate în serviciul comercial acumulând peste 1,2 milioane ore de zbor în aproximativ 150.000 de zboruri. Aproape 160 de aeroporturi din întreaga lume au primit, până în prezent, Airbus A380.

http://www.youtube.com/watch?v=jX-57OwOpZs

Leave a Reply