Industry

Grupul Lufthansa, mai multe destinații în orarul de iarnă 2013/2014

alt

Alături de Germanwings, Lufthansa le oferă pasagerilor 211 destinații din 81 de țări, ambele companii urmând să opereze 12.162 de zboruri săptămânale.

În orarul de iarnă 2013/2014 – valabil între 27 octombrie 2013 și 29 martie 2014 – Lufthansa va deservi 199 de destinații, în timp ce Germanwings va zbura către 64 de orașe din Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord. La nivel global, un zbor Lufthansa și Germanwings va decola, în medie, la fiecare 50 de secunde. Per total, liniile aeriene ale Grupului – Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Germanwings și Swiss – vor deservi 274 de destinații din 106 țări acoperind patru continente.

A380-urile Lufthansa vor zbura între Frankfurt-Shanghai de 5 ori săptămânal (rută lansată la sfârșitul lunii septembrie). Tot din septembrie Boeing-urile 747-8I au fost introduse spre Mexico City și vor deservi și ruta Frankfurt-Chicago după intrarea în vigoare a orarului de iarnă. În plus, zborurile din FRA spre Philadelphia (SUA) și Dammam (Arabia Saudită) vor deveni zilnice, Lufthansa urmând să reia ruta non-stop Munchen-Cape Town (Africa de Sud).

Pentru fanii Jocurilor Olimpice de iarnă Lufthansa va zbura non-stop către Sochi (Rusia), zborurile urmând să fie operate de 5 ori săptămânal cu Airbus A321 în perioada 24 ianuarie-17 martie. Pe de altă parte, Lufthansa a anunțat că va renunța la unele rute în orarul de iarnă 2013/2014, mai precis la zborurile către Libreville (Gabon) și Pointe Noire (Congo) din rațiuni economice.

Așa cum v-am informat deja în repetate rânduri, Germanwings va prelua zborurile europene Lufthansa care nu sunt operate prin hub-urile Munchen și Frankfurt. Astfel, 23 de destinații deservite în prezent de LH cu plecare din Hamburg și Berlin vor trece, progresiv, la Germanwings. Din Hamburg, zboruri către: Amsterdam, Birmingham, Budapesta, Geneva, Londra, Madrid, Milano, Manchester, Oslo, Paris, Stockholm și Zurich. Transferul zborurilor din Hamburg va fi completat până la terminarea orarului de iarnă, la finele lui martie 2014.

În ceea ce privește zborurile din Berlin, pasagerii vor putea zbura cu Germanwings către Birmingham, Bologna, București, Geneva, Helsinki, Londra, Malaga, Nuremberg, Roma, Milano și Vienna. Transferul tuturor zborurilor directe va fi completat în vara anului viitor. De asemenea, cursele directe Lufthansa din Dusseldorf vor trece la Germanwings începând din 30 martie 2014, dată care marchează debutul orarului de vară. Pasagerii care au rezervat deja bilete cu Lufthansa după aceasta dată vor fi transferați automat la Germanwings.

alt

Leave a Reply