Business Jets

Global Express XRS pentru Qatar Executive

Foto: Qatar Airways

Qatar Executive, divizia de business jet-uri Qatar Airways, a primit primul Bombardier Global Express XRS, un jet luxos destinat zborurilor ultra-lungi.

Bombardier Global Express XRS se numără printre cele mai rafinate business jet-uri ale momentului. Pe lângă acest model, Qatar Executive va mai primi încă două aeronave Bombardier: un Challenger 605 în iulie și un Global 5000 în august. Exemplarul Global XRS recepționat de Qatar Executive este configurat în două clase și poate transporta până la 13 pasageri, fotoliile transformându-se în paturi confortabile. La interior, culoarea bej-deschis a tapițeriei din piele este completată de inserțiile din lemn de vișin. 

Tehnologia de ultimă generație înglobată la bord constă în două ecrane video de mari dimensiuni și două DVD/CD playere, la care se adaugă echipamente avansate pentru comunicații. În plus, pasagerii au la dispoziție telefoane prin satelit și acces la internet. Cu o viteză maximă de 950 km/h și o autonomie de zbor de 9900 km, Bombardier Global Express XRS poate zbura non-stop de la Doha spre numeroase destinații intercontinentale. În cazul zborurilor cu escală, Global Express XRS dispune de un sistem unic care permite realimentarea în mai puțin de 15 minute.

Leave a Reply