Industry

Fly Romania, precizari referitoare la zborurile anulate si masurile luate

alt

Printr-un comunicat emis astazi, 5 august, Fly Romania prezinta scuze pasagerilor afectati de anularea zborurilor si ofera detalii referitoare la masurile luate pentru rezolvarea situatiei.

Fly Romania isi cere scuze tuturor pasagerilor care au achizitionat bilete pentru neplacerile aduse prin modificarea, respectiv anularea zborurilor din ultima perioada. Compania precizeaza totodata ca toate aceste modificari au fost cauzate de motive operationale, independente de vointa companiei si in ciuda eforturilor depuse in mod sustinut. In aceste conditii, Fly Romania face cunoscute urmatoarele:

– motivul anularii curselor este de ordin operational, procesatorul de plati a blocat platile catre Fly Romania, fara preaviz, motivand o evaluare de risc nejustificata bazata pe gradul de incarcare a curselor. Lipsa fondurilor a dus la imposibilitatea operarii curselor, generand o scadere imediata a increderii pasagerilor si respectiv a incetarii vanzarilor

– aditional, o subdimensionare a bugetului de marketing si o campanie agresiva a concurentei, au contribuit la scaderea vanzarilor.

– toti pasagerii afectati de anularea curselor sub termenul legal de 14 zile au fost rerutati pe zborurile Fly Romania disponibile sau pe zboruri operate de alte companii si/sau au primit banii inapoi pentru biletele achizitionate, conform reglementarilor europene in vigoare

– procesul de rambursare a contravalorii biletelor pentru zborurile neefectuate este in desfasurare si toti pasagerii isi vor primi banii inapoi pe masura ce procesatorul de plati online ii va elibera dupa verificarea prealabila a datelor bancare ale cardurilor folosite.Va mentionam ca intarzierile in rambursare se datoreaza procedurilor diferite ale procesatorului care auditeaza lunar incasarile.

– zborurile Fly Romania Bucuresti-Antalya nu au fost intrerupte si sunt operate in parteneriat cu Air Bucharest, in aceleasi conditii de transport;

– in zilele urmatoare va avea loc o intalnire cu reprezentantii procesatorului de plati pentru deblocarea sumelor aferente

– numarul pasagerilor care au achizitionat bilete Fly Romania este de aproximativ 9400 (in medie un operator de curse regulate din Romania transporta aproximativ 6000 pasageri/zi)

– numarul pasagerilor transportati de Fly Romania este de 1290

– numarul pasagerilor Fly Romania rerutati pe alte companii este de aproximativ 3500

– numarul pasagerilor Fly Romania care urmeaza sa fie rambursati este de aproximativ  3500

– numarul pasagerilor Fly Romania rambursati total sau partial este de 1.110

– se analizeaza in continuare gasirea unei solutii de transport pentru pasagerii din perioada urmatoare

Depunem eforturi in continuare pentru solutionarea problemelor aparute si ne exprimam optimismul in ceea ce priveste rezolvarea situatiei cat mai rapid si reluarea programului normal de zboruri. MEDIAFAX: Ovidiu Tender anunta incetarea colaborarii cu Fly Romania.

alt

Leave a Reply