Industry

FAA a aprobat modificările Boeing pentru 787

alt

Pe 19 aprilie FAA (Administrația Federală de Aviație americană) a aprobat modificările propuse de Boeing pentru repararea sistemului de baterii Li-Ion regăsit la 787 Dreamliner.

Acesta este un pas extrem de important în ridicarea interdicției de zbor impuse pe 16 ianuarie celor 50 de Dreamlinere aflate în serviciul comercial în întreaga lume. Săptămâna viitoare (22-26 aprilie) FAA va trimite instrucțiuni operatorilor de 787 pentru ca modificările sistemului de baterii Li-Ion, ale căror probleme au dus la reținerea la sol a avioanelor, să poată fi efectuate de echipele Boeing. Tot săptămâna viitoare FAA va publica în Registrul Federal directiva finală care va permite Boeing-urilor 787 cu sistemul de baterii revizuit să reia zborurile. Directiva va intra în vigoare în momentul publicării.

Boeing a trimis deja echipe specializate în diferite părți ale globului, acolo unde se află operatori de 787, pentru a instala noile sisteme. Kit-urile respective, upgradate, sunt gata să fie trimise alături de noile baterii Li-Ion. Boeing a precizat că Dreamliner-ele vor fi modificate “aproximativ în ordinea în care au fost livrate companiilor aeriene”. Astfel, primele vor fi All Nippon Airways (ANA) și Japan Airlines (JAL), linii aeriene ale căror 787 reprezintă jumătate din totalul celor 50 aflate în serviciul comercial pe plan mondial.

Leave a Reply