Features

Extensia A-Plus, inaugurată la Frankfurt

alt

După 4 ani de construcție, noua extensie A-Plus a Terminalului 1 a fost inaugurată pe aeroportul din Frankfurt. Operațiunile comerciale vor începe pe 10 octombrie.

Noua extensie A-Plus are o lungime de 800 de metri și se află în partea de vest a Terminalului 1. Extensia A-Plus va permite celui mai mare aeroport din Germania să deservească anual cu până la 6 milioane de pasageri mai mult, pentru un total de circa 65 de milioane de pasageri/an. Complexul în valoare de 700 de milioane de euro va fi utilizat exclusiv de către Lufthansa AG și partenerii Star Alliance.

alt

Cu o suprafață totală utilizabilă de 185.000 mp, extensia A-Plus dispune de 7 poziții de docare destinate aeronavelor widebody. Concret, A-Plus poate primi concomitent 4 Airbus-uri A380 și 3 Boeing-uri 747 sau Airbus-uri A340. Alternativ, la A-Plus pot fi “parcate” simultan 11 aeronave cu un singur culoar. Noua extensie A-Plus reduce și timpii de transfer. În viitor, toate zborurile ce vin din SUA vor fi alocate zonei A din Terminalul 1. Aici, timpul minim de conexiune pentru zborurile de transfer va scădea de la 60 de minute (în prezent) la 45 de minute.

alt

Extensia A-Plus include 5 lounge-uri Lufthansa: unul First Class, două Senator și două Business. Aceste facilități extind spațiul total Lufthansa de pe aeroportul din Frankfurt cu aproape 50%, până la 14.000 mp. Alte detalii menite a spori confortul pasagerilor în noul A-Plus: covoarele rulante sunt mai lungi și mai late iar scaunele din zonele de așteptare dispun de prize și porturi USB. Totodată, extensia A-Plus aduce 12.000 mp dedicați unui număr de 60 de magazine și restaurante, dispuse în jurul a două zone distincte.

alt

Leave a Reply