Industry

Etihad Regional a decolat pe 16 ianuarie

alt

Astăzi, compania Etihad Regional a fost lansată oficial la Zurich. În parteneriat cu Etihad Airways, zborurile Etihad Regional vor fi operate Darwin Airline (Elveția), cu sediul la Lugano și hub în Geneva.

Primul avion în livery Etihad Regional, un Saab 2000 cu 50 de locuri, dar și noile uniforme ale echipajelor, au fost prezentate presei internaționale pe aeroportul din Zurich, lângă un Airbus A330-300 Etihad Airways. Seara, oaspeții VIP au participat la o recepție organizată la hotelul Dolder Grand. Până la sfârșitul lui iunie 2014, noul livery Etihad Regional va fi prezent pe toate cele 10 avioane din flotă. După ce va primi aprobarea autorităților ce reglementează domeniul concurenței, Etihad Airways va cumpăra 33,3% din acțiunile Darwin Airline.

Astfel, Darwin Airline va deveni al 7-lea membru al alianței internaționale create în jurul Etihad Airways și al patrulea partener din Europa. În prezent, Etihad Regional oferă zboruri către 15 destinații europene cu o flotă de 10 Saab-uri 2000. Până la mijlocul acestui an, rețeaua va depăși 34 de destinații și va include 7 aeroporturi deservite de Etihad Airways: Geneva, Amsterdam, Paris, Dusseldorf, Belgrad, Zurich (din iunie) și Roma (din iulie). Rețeaua Etihad Regional va oferi conexiuni cu zboruri airberlin în Berlin, Dusselford și Zurich, oferind conectivitate către destinații din Europa și America de Nord. Într-o primă fază, codul EY al Etihad Airways se va regăsi pe 16 rute operate de Darwin Airline.

Februarie: Stuttgart, Düsseldorf, Londra, Berlin, Poznan, Varsovia, Zürich, Toulouse, Tirana, Zagreb
Mai: Belgrad, Torino
Iunie: Bordeaux, Marsilia, Nantes, Linz, Graz, Lyon, Verona

www.youtube.com/watch?v=wJQ4CWWlml4

alt

alt

alt

Leave a Reply