Industry

ELT, vinovat pentru incidentul 787 Ethiopian

By 18-07-2013 September 8th, 2014 No Comments
alt

Pe 18 iulie comisia britanică de anchetă (AAIB) a incidentului 787 Ethiopian Airlines de pe aeroportul Heathrow din 12 iulie a emis un comunicat de presă ce identifică sursa problemelor.

Sursele Aeronews au avut dreptate. Acum câteva zile vă spuneam pe pagina de Facebooktransponderul în caz de urgență (ELT) pentru localizarea aeronavei ar fi vinovat pentru incidentul din 12 iulie. Comunicatul AAIB din 18 iulie confirmă acest lucru. “Nu există nici un alt element în vecinătatea ELT care ar fi putut porni un incendiu menit a arde fuselajul în condițiile date, adică aeronava parcată și motoarele oprite.” Fiecare ELT este alimentat de baterii Litiu-Magneziu și nu Li-Ion, așa cum afirmau unele surse după incidentul de la Heathrow.

Deși susține că un asemenea eveniment termic este “extrem de rar”, AAIB recomandă maximă prudență: “Aeronavele mari de pasageri nu dispun, de obicei, de mijloacele necesare detectării sau stingerii unui incendiu apărut în zona compartimentelor pentru bagajele de cabină. Dacă incidentul 787 Ethiopian Airlines ar fi avut loc în zbor, însoțitorii de zbor ar fi avut dificultăți în stingerea focului, ceea ce ar fi dus la probleme serioase legate de siguranța avionului și a pasagerilor.”  Recomandarile AAIB sunt ca FAA (Administrația Federală de Aviație din SUA) să oprească ELT-urile de la bordul Dreamliner-elor și să înceapă o analiză de siguranță a dispozitivului.

La scurt timp după comunicatul AAIB Boeing a emis următoarea declarație de presă: “Siguranța pasagerilor și a membrilor echipajelor care zboară cu aeronave Boeing reprezintă prioritatea nr. 1 pentru noi. Boeing sprijină cele două recomandări făcute de AAIB și colaborăm proactiv cu autoritățile pentru a le pune în aplicare. Suntem încrezători că 787 este sigur și susținem 100% integritatea aeronavei.” Documentul oficial AAIB (în engleză) este disponibil aici.

alt

Leave a Reply