Features

Cele mai amuzante dialoguri piloți – turnul de control pe New York JFK :))

By 18-07-2013 January 18th, 2015 No Comments
alt

Site-ul liveatc.net nu mai are nevoie de nici o prezentare în rândul pasionaților de aviație. De multe ori însă numeroasele dialoguri devin obositoare. Vă prezentăm (via NYCAviation.com) cele mai amuzante convorbiri între piloți și turnul de control de la JFK.

Conversația de mai jos ar putea fi cea mai haioasă transmisie înregistrată vreodată la JFK. Controlorul de trafic aerian chiar a prezis că înregistrarea va ajunge pe YouTube, lucru care s-a și întâmplat! Pe scurt, turnul dă aprobarea pentru decolare unei curse Delta Air Lines iar pilotul întreabă dacă aceasta poate fi întârziată cu 30 de secunde. Replica turnului este clară și imediată: “Ne pare rău, nu admitem întârzieri pe JFK!”

Urmează conversația dintre turnul de control JFK și piloții unui zbor Air China care au “câteva” probleme în a înțelege direcțiile și anumite întrebări. Controlorul de trafic aerian mai are putin si isi pierde de tot cumpatul.

În septembrie 2012 aeroportul New York JFK a primit un telefon care anunța plasarea unei bombe într-un avion American Airlines și alta, într-un avion Finnair. Mai jos, discuția dintre turn și pilotul AA căruia nu i se spune despre amenințare și care nu înțelege ce se întâmplă decât atunci când vede echipele de intervenție înconjurând avionul.

Dovadă de profesionalism în turnul JFK. Un controlor de trafic aerian este răbdator și amabil cu un pilot al companiei JetBlue care tocmai aterizare și avea probleme în a repeta exact instrucțiunile turnului pentru a dovedi că le-a înțeles întocmai.

Din când în când animalele și păsările își fac apariția în jurul sau chiar pe pistele aeroportului JFK din New York. Piloții și controlorii de trafic aerian profită de aceste momente pentru a glumi, fără a uita însă să rezolve situația rapid pentru a nu periclita siguranța zborurilor.

Leave a Reply