Industry

Dubai Intl. va depăși Heathrow până în 2015

By 11-04-2013 September 8th, 2014 No Comments
alt

Aeroportul Dubai International (DXB) va depăși Heathrow Londra în următorii 2 ani. Afirmația a fost făcută de Willie Walsh, CEO-ul International Airlines Group (IAG).

În discursul susținut în Abu Dhabi cu ocazia summit-ului World Travel and Tourism Council (WTTC) Walsh a adăugat că Orientul Mijlociu – și, în special, Emiratele Arabe Unite – evoluează fulminant în aviație grație sistemului lipsit de taxe. “În loc să fie cel mai aglomerat aeroport din lume, în următorii 10 ani Heathrow va fi în afara primelor 5 poziții. Mai mult, în 20 de ani nici nu va mai fi în Top 30”, a adăugat CEO-ul IAG.

Willie Walsh a continuat: “Oricum am privi lucrurile Heathrow va rămâne un hub important, dar care oferă doar două piste. În următorii 50 de ani ma aștept ca British Airways să zboare tot de pe cele două piste ale aeroportului Heathrow. Este tragic.” Afirmațiile CEO-ului IAG vin într-un moment în care Dubai International se află în plină ascensiune. În martie 2013 aeroportul DXB a devenit al doilea cel mai aglomerat din lume, după Heathrow, depășind Paris Charles de Gaulle. Aeronews a scris aici despre acest lucru.

Leave a Reply