Industry

Dubai, noul hub european Qantas

alt

Emirates și Qantas au semnat pe 6 septembrie un parteneriat pe 10 ani. Conform acestuia, Qantas își mută hub-ul pentru zboruri europene din Singapore în Dubai.

Parteneriatul pe 10 ani semnat de președinții Emirates și Qantas, Tim Clark și Alan Joyce, aduce și o colaborare strânsă la nivelul rețelei, prețurilor și vânzărilor de bilete. Nici una dintre companii nu va cumpăra acțiuni în cealaltă. Totodată, Qantas va deveni singura linie aeriană pe lângă Emirates care va utiliza modernul Terminal 3 al aeroportului din Dubai. Împreună, Emirates și Qantas vor oferi 98 de zboruri săptămânale între Dubai și Australia, inclusiv 4 zboruri zilnice cu A380.

În plus, Qantas va lansa câte un zbor zilnic din Sydney și Melbourne spre Londra via Dubai, cele două companii urmând astfel să zboare la Londra cu A380 de 7 ori zilnic. În urma acordului, pasagerii Emirates vor avea acces la rețeaua Qantas din Australia ce include peste 50 de destinații și aproape 5000 de zboruri săptămânale. De asemenea, din octombrie 2012 Emirates va introduce zilnic A380 pe ruta Dubai-Melbourne-Auckland. Nu în ultimul rând, programele frequent-flyer ale celor două companii vor fi corelate. Mai multe informatii: www.qantasandemirates.com

http://www.youtube.com/watch?v=ei4_0EK4xrg

Parteneriatul, pe scurt:

– intră în vigoare în aprilie 2013 și se întinde pe 10 ani
– din martie 2013 Qantas va întrerupe parteneriatul de 17 ani cu British Airways
– Singapore va fi înlocuit cu Dubai ca hub pentru zborurile europene Qantas
– Qantas va înceta zborurile spre Frankfurt
– zborurile Qantas spre Hong Kong și Singapore vor fi regândite, ca ore de operare
– Qantas va opera în Dubai pe Terminalul 3, alături de Emirates
– 7 zborurile zilnice spre Londra cu A380 oferite de Qantas și Emirates
– 98 de zboruri săptămânale (14 zilnice) între Dubai-Australia oferite de EK și QF
– codeshare-urile Qantas cu Air France și Cathay Pacific nu vor fi afectate

alt

Leave a Reply