Industry

Discovery Channel prezinta, in 5 episoade, mega aeroportul Frankfurt

Incepand din 6 iunie, in fiecare sambata de la ora 20:00, Discovery Channel ne invita in culisele aeroportului Frankfurt International (FRA).

Discovery Channel și Fraport AG, compania care deține și administrează Aeroportul Internațional Frankfurt, prezintă o nouă serie originală, Mega aeroportul, care prezintă culisele unuia dintre cele mai mari și mai complexe aeroporturi din lume – Aeroportul Internațional Frankfurt (FRA), din Germania.

De la prezentarea sistemelor de control pentru traficul aerian și gestionarea fluxului de pasageri, până la întreținerea tehnică a aeronavelor și securitatea aeroportului, emisiunea nu omite niciun detaliu când trebuie să exploreze procese legate de operațiunile zilnice, cheltuielile de întreținere și dezvoltarea permanentă a FRA, un centru internațional vital pentru industria mondială a transporturilor aeriene. Aeroportul Frankfurt a primit peste 58 de milioane de pasageri și a înregistrat aproximativ 473,000 de decolări și aterizări numai în 2013. Mai bine de jumătate din numărul total al pasagerilor au plecat spre diverse destinații cu o altă cursă aeriană de pe acest aeroport, care este unul dintre principalele noduri de legătură pentru zborurile din Europa, oferind excelente conexiuni cu șosele și căi ferate de mare viteză. Acest mega aeroport depinde de experiența profesională combinată a aproximativ 500 de companii și organizații, având aproximativ 78,000 de angajați care lucrează direct pe aeroport.

Cu ajutorul graficii pe computer, pătrundem în creierul unui pilot în momentul când aterizează, manevrând avionul în condiții de vânt puternic. Celulele din lobii lui temporali se activează de 200 de ori pe secundă, deoarece profesionistul calculează care e cea mai bună variantă prin care poate aduce la sol un avion de 200 de tone, într-un echilibru perfect. În timp ce o echipă de tehnicieni acționează rapid ca să înlocuiască motorul unui avion Airbus A380 Superjumbo, sunt prezentate cele 20,000 de piese individuale care alcătuiesc aceste mașinării gigantice. Un A380 rămas la sol costă compania aeriană până la un milion de dolari pe zi, astfel încât tehnicienii lucrează non-stop pe timpul nopții, în mai multe ture, ca să ducă la bun sfârșit această misiune de înaltă precizie. În plus, se ilustrează cum reușește un super-sistem de benzi rulante, cu o lungime de 81 km, să mențină constant în mișcare bagajele de pe Aeroportul Frankfurt și cum pot controlorii să localizeze instantaneu o singură valiză dintre cele 140,000 aflate simultan în sistem, în cazul în care se impune un control suplimentar de siguranță.

X-RAY MEGA AIRPORT“Mulți oameni știu cum este să fii pasagerul unui avion, dar noi aducem acum la viață povești fascinante, pe care telespectatorii nu le cunosc la fel de bine, indiferent că vorbim despre tehnicienii aeroportului, echipele care se ocupă de bagaje, controlorii de trafic aerian, serviciile de securitate, inginerii sau oricare dintre ceilalți angajați, implicați în întreținerea și susținerea mecanismelor complexe care pun și mențin în funcțiune un aeroport important. Personalul și echipajele de zbor de pe Aeroportul Frankfurt ne-au oferit locația perfectă în care să urmărim aceste povești și au fost pentru noi niște parteneri extraordinari în dezvoltarea acestei serii,” a declarat Brach, producătorul executiv pentru Discovery Networks International.

“Suntem încântați să colaborăm cu Discovery Channel, împreună cu partenerii noștri de pe Aeroportul Frankfurt la această prezentare unică a unui centru atât de important pentru industria aviației cum este FRA. Este pentru prima dată când un aeroport mare este prezentat în atât de multe detalii, nu numai ca explorare a subiectelor alese, ci și ca performanță a prezentării vizuale, susținute de cele mai noi și mai avansate tehnologii computerizate. Discovery Channel îi aduce pe telespectatori în culisele acestui aeroport pentru a-i ajuta să înțeleagă mai bine sistemele de lucru și operațiunile derulate în acest aeroport veșnic în mișcare și plin de energie,” a explicat Dr. Stefan Schulte, Președintele Executiv al Consiliului de Administrație al Fraport AG.

Mega aeroportul_EP5_Recunoastere faciala

Leave a Reply