Industry

Din toamna, flota TAROM se va mari cu 9 ATR-uri 72-600 inchiriate de la Nordic Aviation Capital

By 21-06-2019 June 26th, 2019 No Comments

Intrebat de Aeronews.ro la Paris Air Show despre acest lucru, CEO-ul ATR a negat faptul ca TAROM se numara printre companiile care s-au inscris pentru ATR-uri 72. In aceasta dupa-amiaza insa, TAROM trimite un comunicat prin care anunta ca 9 ATR 72-600 vor sosi din toamna.

UPDATE 26 iunie / Avioanele vor fi inchiriate de la Nordic Aviation Capital (NAC) si vor inlocui, treptat, 7x ATR 42-500 si doua ATR 72-500.

“TAROM a demarat procesul de achiziţie a unui număr de 9 aeronave ATR 72-600. Aeronavele sunt prevăzute cu cele mai moderne echipamente de navigaţie, cabină de pasageri modernizată şi capacitate de depozitare a bagajelor de mână cu mult marită. Aceasta este primul model de avion european capabil de aterizare cu mijloace de bord independente şi de mare precizie , în condiţii de vizibilitate redusă (LPV-200). Cu o capacitate de 72 de locuri, aeronavele sunt achiziţionate în leasing operaţional pe o perioadă de 10 ani şi urmează a fi livrate începând din toamna anului 2019, în perioada sezonului de iarnă 2019-2020.”

“În contextul procesului de eficientizare şi optimizare a companiei TAROM, opţiunea de înnoire a flotei ATR, vechi de peste 19 ani, reprezintă doar un prim pas dintr-o strategie pe termen lung. Este un moment important în demersul de modernizare şi de extindere a flotei, respectiv a reţelei de rute operate. Avantajul competitiv al companiei TAROM constă în deservirea pieţei interne şi regionale, care necesită aeronave corespunzătoare acestui tip de trafic. Astfel, oferim pasagerilor noştri zboruri la cele mai ridicate standarde de siguranţă, calitate şi confort”, a afirmat Madalina Daniela Mezei, noul Director General TAROM.

La Paris Air Show, ATR a anuntat versiunea 42-600S (STOL).

Leave a Reply